Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carin da Silva: Elisabet Höglund hugger oss i ryggen

"Förkvälls" programledare Carin da Silva och Yvonne Ryding är besvikna över att Elisabet Höglund valt att föra kritiken via media Foto: Tommy Pedersen
Hon hävdade att de får mer tid i rutan för att de är yngre. Nu slår Elisabet Höglunds kollegor Carin da Silva och Yvonne Ryding tillbaka.
- Hon snackar skit om oss, säger Carin da Silva.

FAKTA

Hur ser du på det som hänt?


Alexandra Charles, 63, ordförande 1,6-miljonerklubben och Årets opinionsmappie:
– Om man har en idé om att det ska vara tre programledare där alla ska ha lika mycket att göra och det inte blir så, då förstår jag att man kan känna sig förfördelad.
Men om Elisabet blivit utsatt för åldersmobbning kan inte jag uttala mig om, jag vet bara att det är så hon känner.
Kjerstin Dellert, 84, teaterchef på Confidencen och Årets kulturmappie:
– Det är helt obegripligt, hon är ju jättebra i tv-rutan. Det är fruktansvärt. Jag kan inte tro att hon får sparken på grund av artikeln, de vill väl att hon ska gå i pension.
Amelia Adamo, 62, chefredaktör M Magasin:
– Jag kan inte annat än tycka att det är märkligt. Det understödjer reklam-tv:s syn på ålder, de vill inte ha äldre kvinnor i rutan. Om det här handlar om åldersmobbning så är det tråkigt för Elisabet, för tittarna och för min generation.

HENRIK STÅHL

Carin da Silva och Yvonne Ryding, fram tills i går två tredjedelar av "Förkvälls" programledartrio, är märkbart tagna av de senaste dagarnas skriverier.
Förlusten av en kollega är svår, samtidigt som Elisabet Höglunds uttalanden retar upp dem - ordentligt.
- Hon snackar skit om oss och om programmet. Hon hugger oss i ryggen och det känns supertråkigt, säger Carin da Silva, som av Höglund pekats ut som den som får all programtid.

"Hon får mer tid än oss"

- Hon har mer tid i rutan än vad vi har. Och jag är ju inte mycket yngre, så att det handlar om ålder är bara bullshit, säger Yvonne Ryding.
De menar att Höglund uttryckt sitt missnöje under en längre tid, att hon vantrivts - och att hon haft samarbetssvårigheter.
- Elisabet är inte den lättaste att jobba med. Man märker att hon jobbat mycket själv. Nu är vi tre som ska samarbeta, men jag tror att hon är van vid att få som hon vill, säger Carin da Silva.

Besvikna på Höglund

Ryding och da Silva är besvikna på att Elisabet Höglund valde att gå ut i media med sin kritik.
- Jag tycker inte att man ska sköta det här via tidningarna, men nu valde hon att gå den vägen. Det hade känts bättre om hon hade pratat med oss, säger Yvonne Ryding.
Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!