Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Cardi B ber om ursäkt – efter bilderna med skon

Cardi B ber om ursäkt – efter bilderna med skon
Cardi B.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Reebook

Artisten Cardi B har hamnat i blåsväder efter att hon deltog i en fotografering utklädd till hinduiska gudinnan Durga.

Nu ber 28-åringen om förlåtelse.

”Förlåt. Jag menade inte att förolämpa någon”, skriver hon på Instagram stories.

Det var vid fotograferingen inför lanseringen av hennes skomodell ”The Club C Cardi”, som artisten tagit fram tillsammans med Reebok, som hon klädde ut sig till den hinduiska gudinnan Durga. Hon kallade det för en hyllning till gudinnan.

Cardi B är känd för att sticka ut med både kläder, skor och accessoarer på scen, men den här gången gick det inte hem hos alla.

Hon anklagades för att vara okänslig, hånfull och för kulturell appropriering på sociala medier.

Kommer vara mer försiktig i framtiden

Kort efter att reaktionerna började välla in tog hon bort bilden som hon lagt upp på Instagram. Under onsdagen följde hon upp det hela med en förklaring och en efterföljande ursäkt.

– När jag gjorde fotograferingen för Reebok sa de åt mig att jag skulle representera en gudinna som representerar styrka, femininitet och frihet, och det är något som jag älskar och bryr mig om, sa Cardi B i ett inlägg på Instagram stories.

Hon fortsatte med att skriva ut en ursäkt.

”Förlåt. Jag menade inte att förolämpa eller vara respektlös mot någon kultur. Jag kan inte förändra det som redan har hänt, men jag kommer vara mer försiktig i framtiden. Jag älskar er”, skriver hon.

https://twitter.com/PopularCardiB/status/1326431272927973381
”Emily in Paris”-stjärnan visar upp sin egen stil

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.