Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Camilla Läckbergs tårar i tv – hemliga samtalen i kulisserna

Camilla Läckberg bryter ihop i gråt i "Stjärnorna på slottet" när hon berättar om sin pappas tragiska bortgång, under sin dag i SVT-programmet. Foto: SVT.
Kajsa Ernst. Foto: SVT.
Camilla Läckberg får äran att avsluta årets säsong av "Stjärnorna på slottet", och delar med sig av sitt liv. Foto: SVT.
Camilla Läckberg. Foto: SVT.
Alexander Karim. Foto: SVT.
Camilla Läckberg. Foto: SVT.
1 / 7

Camilla Läckberg bryter ihop i gråt i "Stjärnorna på slottet" när hon berättar om sin pappas tragiska bortgång, under sin dag i SVT-programmet.

Stjärnornas hektiska inspelningsschema gjorde att författaren inte ens hann sakna familjen – men bakom kulisserna ringde hon hem så ofta hon hann.

– Jag ringde hem varje dag och pratade, men jag hann inte riktigt. Det är svårt att beskriva hur fullt upp vi hade, säger Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg får äran att avsluta årets säsong av "Stjärnorna på slottet", och delar med sig av sitt liv. Redan vid frukosten blir det känslosamt för succéförfattaren.

Läckberg berättar om hur hon nyss hade flyttat hemifrån som 18-åring för att studera på Handelshögskolan i Göteborg, när hon får ett telefonsamtal från sin pappa.

– Jag hör på hans röst att det är något, men han är väldigt lugn, och han säger att "nu får du inte bli ledsen, men jag måste berätta som det är. Jag har varit hos läkare och de har hittat en tumör i min lever, och det är tyvärr inget att göra, och jag har ungefär ett halvår kvar, säger Camilla Läckberg i "Stjärnorna på slottet", och tårarna rinner längs med kinderna.

Hela familjen var på plats när pappan gick bort, och genom gråten berättar Läckberg hur hennes värld rasade samman av dödsfallet.

– Det var så fruktansvärt overkligt, och allting efteråt också. Vi var inne och tittade på pappa i kapellet innan begravningen. Han hade bett om att bli begraven i sin favoritkeps, som var en lila fleecekeps. Så han låg där i kostym och sin lila fleecekeps, säger hon och skrattar till åt minnet, och stöttas av Kajsa Ernst vid frukostbordet.

 

 

”Har missat alla mina bröllop”

Deckarförfattaren säger att sorgen fortfarande känns färsk hos henne, för att hon tänker på allt pappan har missat i hennes liv.

– Varenda stor händelse i mitt liv. När jag blev författare, pappa hade älskat det. Det hade varit en sån enorm stolthet. Det missade han. Och sina barnbarn, han missade mina fyra barn. Han har missat alla mina bröllop, säger hon i programmet.

Att prata om det känslosamma ämnet framför tv-kamerorna hade Läckberg inga problem med, och menar att hon var lyckligt lottad som hade sin dag sist av alla – vilket gjorde att gruppen av stjärnor kände varandra som bäst då.

– Jag är ganska pratsam av mig. Jag var ju sist, så jag hade fått förmånen att sitta och lyssna och se vad de andra delade med sig av. Vi kände varandra väldigt väl vid det laget, och hängde dygnet runt, säger Camilla Läckberg.

Författaren är också säker på att hennes pappa hade tyckt om tv-formatet hon är med i.

– Det är ett ämne jag berört, men jag har aldrig pratat så mycket om det tidigare. Det är ett väldigt känslosamt ämne för mig, men det var väldigt fint att få göra det i den kontexten. Jag vet att pappa hade tyckt om det här programmet.

 

 

Ringde hem: ”Svårt att beskriva”

Inspelningarna av "Stjärnorna på slottet" pågick i en vecka på ett slott utanför Växjö, och Läckberg var ifrån alla sina barn och maken Simon Sköld. Men det hektiska inspelningsschemat gjorde att hon knappt hann sakna sin familj. Däremot avslöjar Läckberg att hon ringde hem till dem varje kväll.

– Jag hann inte riktigt. Jag ringde hem varje dag och pratade, men jag hann inte riktigt. Det är svårt att beskriva hur fullt upp vi hade, säger Camilla Läckberg.

Hon förklarar att inspelningarna pågick från morgon till sen kväll varje dag, och att stjärnorna umgicks både framför och bakom kamerorna. Så fort de hade en halvtimme ledig från inspelningarna samlades de och drack kaffe utanför sina sovrum på slottet.

– Jag vågar påstå att vi är den grupp av "stjärnor" som har haft roligast ihop. Vi fick väldigt fin kontakt.