Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Camilla Läckbergs tårar efter diskningen

Camilla Läckberg berättar att hon och Anna Book brast i gråt när beskedet om diskningen kom.
Foto: Sven Lindwall
Anna Book.
Foto: (C) Pelle T Nilsson

Camilla Läckberg berättar nu om chocken efter Anna Books diskning från Melodifestivalen.

Deckardrottningen och textförfattaren berättar att hon och Book brast i gråt tillsammans efter beskedet.

– Vi pratar om Anna Book. Kom det tårar eller inte? Det är klart. Det är mycket känslor, säger Läckberg.

Anna Book diskades från Melodifestivalen.

Detta efter att det framkommit att hennes låt redan tävlat för Moldaviens uttagning 2014, något Aftonbladet var först med att berätta.

Uppgifterna nådde SVT via sociala medier.

Beskedet kom under en blixtinkallad presskonferens på torsdagskvällen.

– Den här låten är diskvalificerad. Som artist är jag helt förkrossad över att behöva göra det här. Men den här offentliggörandeprincipen är en av de mest grundläggande reglerna vi har, sa Christer Björkman under presskonferensen.

Nu berättar Camilla Läckberg om diskningen.LÄS MER: Charlotte Perrelli petas som programledare för MellonDeckardrottningen skrev texten åt låten "Himmel för två". Hon berättar beskedet följdes av tårar.

– Vi pratar om Anna Book. Kom det tårar eller inte? Det är klart. Det är mycket känslor. Det är så mycket jobb som ligger bakom. Fruktansvärt mycket jobb. Det är också många människor inblandade. Både som artist och låtskrivare och arrangör. Man vet hur mycket människor det är som lagt ned jobb kring det här, säger Läckberg.

Under kvällen samlades Camilla Läckberg och Anna Book på artisthotellet.LÄS MER: Christer Björkman: "Jag är helt förkrossad"Simon Sköld stöttar Camilla Läckberg

På plats fanns även Läckbergs fästman Simon Sköld som stöd.

– Det är klart att det är jätteskönt att ha familjen här. Så är det ju, säger Läckberg.

Läckberg berättar att de accepterar diskningen.

– Det var inte mycket att orda om. Reglerna var glasklara. Det är ingen egentligen som brustit. Ren jävla otur på ren svenska.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.