Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Camilla Läckbergs kamp – i terapi för viktproblemen

Camilla Läckberg i senaste numret av Amelia.
Foto: Marcus Oliveras/Amelia
Camilla Läckberg säljer miljontals böcker världen över – men kämpar med samma problem med kroppsfixering som många andra.
Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
För att må bättre har författaren nu valt att behandla sin kroppsångest med terapi.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES
”Jag är inte helt fri. Jag går i terapi för det här”, säger Camilla Läckberg i en intervju med Amelia.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL BILDBYRÅ / IBL

Camilla Läckberg säljer miljontals böcker världen över – men kämpar med samma problem med kroppsfixering som många andra.

För att må bättre har författaren nu valt att behandla sin kroppsångest med terapi.

– Jag är inte helt fri. Jag går i terapi för det här, säger Camilla Läckberg i en intervju med Amelia.

Att Camilla Läckberg är en av Sveriges mest framgångsrika författare med över 23 miljoner böcker sålda i 60 länder är ingen hemlighet.

Men de enorma framgångarna till trots, så kämpar succéförfattaren med att acceptera sig själv. På Instagram gjorde Läckberg ett viktuppror, där hon öppet berättade om sin kamp med vikten och ville uppmuntra alla att släppa kroppsfixeringen.

I en intervju med Amelia konstaterar Camilla Läckberg hur ojämnställt det är med viktångest – medan kvinnor kan må jättedåligt för fem kilos övervikt, är män oberörda av mycket mer.

– Fem kilo hit eller dit kan göra oss förkrossade, lamslå oss. Vi vågar inte ta ett jobb för att vi gått upp i vikt. Vågar inte gå in i en relation. Vi hålls tillbaka av vår egen skam kring våra kroppar. Samtidigt som feta gubbar sitter på Riche och självsäkert bjuder 22-åriga tjejer på drinkar. Det är så skevt. Jag hoppas att vi är den sista generationen som sitter fast i det här, säger Camilla Läckberg i Amelia.

Camilla Läckberg i senaste numret av Amelia.
Foto: Marcus Oliveras/Amelia

”Mitt problem är att jag känner mig misslyckad”

Deckarförfattaren, som nyligen släppte boken ”En bur av guld” och är aktuell med en promotionturné över hela världen i vår, berättar att hon själv jobbar hela tiden med sina tankar kring vikt och mat. Camilla Läckberg har till och med valt att hantera sina problem hos en terapeut, då det ligger så djupt hos henne.

– Jag har blivit bättre, men jag är inte helt fri. Jag går i terapi för det här. Mitt problem är att jag känner mig misslyckad som inte bemästrar de här hjärnspökena. Jag borde ha alla verktyg som behövs för att slå ner tankegrodorna, tänker jag – jag är smart, lyckligt kär, privilegierad på alla sätt – och ändå lyckas jag inte.

Författaren vill hjälpa andra

Camilla Läckberg berättar att hennes terapeut sagt att hon får räkna med att aldrig bli av med den inre rösten helt, då hon haft den med sig under så lång tid.

Författaren ger också som tips till andra, att inte vara för hård mot sig själv om man har svårt att hålla de negativa tankarna borta.

– Slå inte på dig själv för att du ha dagar när du inte lyckas gå fri. Acceptera att du har dagar när rösten vinner. Men tack och lov tror jag att det här börjar fasa ut sig självt. Det går åt rätt håll. Man kan säga vad man vill om Kim Kardashian, men nog sjutton har hon hjälpt till här. Liksom Beyoncé och Adele.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.