Foto: Olle SporrongFoto: Olle Sporrong
 Foto: Olle Sporrong

Camilla Läckbergs brandtal mot hatet

Publicerad

Camilla Läckberg och Simon Sköld har sedan de blev tillsammans fått ta emot mycket hat kring deras åldersskillnad.

På QX-galan slog Camilla Läckberg tillbaka mot hatarna - en gång för alla.

– Vet ni vad? I don't give a fuck, sa hon på scenen.

Det skiljer tolv år mellan deckarförfattaren Camilla Läckberg och MMA-stjärnan Simon Sköld.

Och sedan de offentliggjorde att de är tillsammans i juni 2014 har de fått många kommentarer om åldersskillnaden.

Men på QX-galan, när Camilla Läckberg och Simon Sköld skulle dela ut pris, slog hon tillbaka.

– Jag har aldrig stött på så mycket offentligt hån och spott och ve som när jag blev kär i Simon. Men vet ni vad? I don't give a fuck. Åldern är bara en siffra och vi möts någonstans på mitten, säger Camilla Läckberg på scenen och fortsätter:

– Som en viss prins sa: Kärleken övervinner allt. Man får älska vem man vill, hur man vill. Det är normen, Sverige, 2016, tycker jag, säger hon.

Camilla Läckberg är just nu höggravid med hennes och Simon Skölds första gemensamma barn.

Paret väntar en liten dotter. Tidigare har Camilla Läckberg berättat om sin oro innan hon kände innan hon blev gravid.

– Vi har försökt så pass länge, jag har känt efter varje månad. Jag testade så fort det bara gick. Jag har varit jätteorolig för att det inte ska gå. De tre tidigare gångerna har jag blivit väldigt lätt gravid. Men med min ålder blir det svårare. Jag var väldigt orolig för att det inte ska gå, sa hon då.

Samtidigt hyllade Simon Sköld artisten Oscar Zia på scenen. Oscar Zia berättade tidigare i veckan att han är homosexuell.

Detta då han är med i Melodifestivalen om två veckor.

– Låten är så personlig och jag kände att jag ville kunna stå på scenen utan att känna att det är något jag bär inom mig. Jag vill kunna vara 100 procent ärlig, sa han då.

Simon Sköld utbringade en skål till Oscar Zia på QX-galan.

– Jag vill att vi skålar för modiga Oscar Zia, du är verkligen en förebild, sa Simon Sköld från scenen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag