Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Läckberg ryter ifrån efter barnkritiken: ”Passade inte”

Vem är Camilla Läckberg?
I en intervju med Malou von Sivers pratar Camilla Läckberg om småbarnsåren – och hur hon inte tyckte om dem.
Författaren har fått kritik i sociala medier för sin ärlighet om småbarnsåren. Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Camilla Läckberg är inte bara bästsäljande deckarförfattare – hon är också mamma till fyra barn.

I en intervju med Malou von Sivers berättar Camilla Läckberg att hon inte tyckte om småbarnsåren, något hon har fått kritik för.

– Jag tyckte att de var både tråkiga och jobbiga faktiskt. Många vill ju förväxla det med att man säger att man inte älskar sina barn, säger Camilla Läckberg i ”Malou efter tio”.

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 45, har sålt miljontals böcker i 60 länder, och åker världen runt för att göra press för sina böcker.

I ”Malou efter tio” berättar författaren om utmaningen i att hitta balansen, och hinna med familjen samtidigt som hon reser mycket.

– Just nu är det lite körigt. Det är ju väldigt roliga saker allting, men det är mycket packa upp och packa ner, och så ska man räcka till för barnen också, och hinna jobba mellan varven. Det kommer sådana perioder och man får bara ta sig igenom dem och försöka prioritera barnen först. Jag låter högarna ligga där hemma, säger hon i TV4-programmet.

Malou: ”Är ju nästan tabu”

Läckbergs äldsta barn har hunnit bli tonåring, medan den yngsta, Polly, är tre år gammal. Författaren har varit ärlig med att hon inte tycker om småbarnsåren, något hon också kritiserats för på sociala medier.

– Det som du har skrivit som nästan ingen har vågat skriva eller säga något om, det är ju nästan tabu, speciellt om man är mamma – är att du tyckte småbarnsåren var ganska tråkiga eller jobbiga, säger Malou von Sivers i ”Malou efter tio”.

Läckberg förklarar att småbarnslivet inte alls passar henne – men att hon gjort det ändå, för sina barns skull.

– Ja, jag tyckte att de var både tråkiga och jobbiga faktiskt. Många vill ju förväxla det med att man säger att man inte älskar sina barn. Vilket inte alls stämmer, jag älskade mina bebisar alldeles fantastiskt mycket, precis lika mycket som alla andra. Men det passade inte mig. Jag kan tycka att det finns ett enormt mod snarare, något att beundra hos oss mammor som tycker att den perioden är jobbig, att vi faktiskt gör det ändå. Så jag tycker inte det är något man ska se ner på, säger Camilla Läckberg.

Expressen har sökt Camilla Läckberg, som avböjer att kommentera ytterligare.