Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Camilla Läckberg skrev årets Pride-låt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Camilla Läckberg
Foto: Henrik Jansson / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Camilla Läckberg
Foto: /All Over Press / /ALL OVER PRESS

"Kärleken är vi" heter årets officiella Stockholm Pride-låt.

Och det är deckarförfattaren Camilla Läckberg har skrivit låttexten tillsammans med artisten Evelina Olsén.

– ”Kärleken är vi” är Evelinas berättelse, men den är samtidigt många andras berättelse, och det är det som gör den så fantastisk, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.

Den 1 juli släpps årets officiella Stockholm Pride-låt "Kärleken är vi". I ett pressmeddelande förklarar sångaren Evelina Olsén att låten är en hyllning till hennes fru, Sofie.

– Men också en hyllning till kärleken i stort. En uppmaning att våga kasta sig ut, våga gå utanför sina egna ramar och gränser. För mig var det just så, jag hade bara levt med män när den stora kärleken plötsligt slog ned från ett oväntat håll, säger Evelina Olsén i pressmeddelandet.


LÄS MER: Läckberg: "Jag tycker bebistiden suger"


Läckberg har skrivit åtets Pride-låt

Deckarförfattaren Camilla Läckberg har skrivit låttexten tillsammans med Evelina Olsén.

– Min utmaning var att hitta ord som beskrev Evelinas och Sofies kärlekshistoria och varför den borde få vara självklar. ”Kärleken är vi” är Evelinas berättelse, men den är samtidigt många andras berättelse, och det är det som gör den så fantastisk, säger Camilla Läckberg i pressmeddelandet.

Evelina Olsén har bland annat turnerat som sångare i föreställningen "En dans på rosor".

Camilla Läckberg var en av låtskrivarna till Anna Books bidrag till Melodifestivalen i år, "En himmel för två". Men bidraget blev diskat innan Anna Book hunnit framföra den i direktsändningen då låten tidigare deltagit i Moldaviens uttagning till Eurovision Song Contest - 2014.


LÄS MER: Läckbergs besked till Simon efter babylyckan


Camilla Läckberg i tårar efter diskningen

Däremot fick Anna Book framföra låten i Melodifestivalen, men i stället som mellanakt.

– Vi pratar om Anna Book. Kom det tårar eller inte? Det är klart. Det är mycket känslor. Det är så mycket jobb som ligger bakom. Fruktansvärt mycket jobb. Det är också många människor inblandade. Både som artist och låtskrivare och arrangör. Man vet hur mycket människor det är som lagt ned jobb kring det här, sa Camilla Läckberg efter diskningen.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.