Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Camilla Läckberg avslöjar hemligheten bakom framgången

Foto: /IBL / /IBL
Foto: /IBL / /IBL
Foto: /IBL / /IBL

Förra året blev Camilla Läckbergs mest framgångsrika år någonsin. 

Succén ser deckarförfattaren tillbaka på som ett bevis på hårt arbete och talang. 

”Mitt resultat är tack vare hårt arbete, talang, smarta affärsbeslut och klokheten att jobba med duktiga människor, skriver hon på Instagram. 

För tio år sedan började framgångssagan för deckarförfattaren Camilla Läckberg, 43. Nu visar årsredovisningen för det egna företaget Camlac AB, för 2017 att förra året slår nytt rekord.

Omsättningen landade på 41,3 miljoner kronor jämfört med 20 miljoner kronor året före. Vinsten före skatt blev närmare 18,2 miljoner kronor – en ökning med nästan tio miljoner kronor. 

”Har kämpat hela min karriär för att klara av att prata om detta ämne. Finner mig alltid stamma och slå ner blicken när någon frågar mig om pengar. Vet inte själv varför. Jag ÄR ju stolt över vad jag byggt upp, skriver Camilla Läckberg på Instagram och fortsätter:

”Har aldrig drivits i mitt författarskap av just pengar, men det är klart att det är EN av de faktorer som visar resultatet av många års hårt jobb. Är det för att jag är kvinna jag har så svårt att tala om detta?”. 

 

LÄS MER: Camilla Läckbergs mångmiljonvinst: ”Skäms inte” 

 

”Går jäkligt bra nu”

Camilla Läckberg har tidigare inte gjort sig känd för att låta pengarna samlas på högar, författaren plockar ut stora belopp i utdelningen – den här gången lämnar 18 miljoner kronor bolaget. Lika mycket finns kvar i bolagets eget kapital.

Tillgångarna i bolaget uppgår enligt den senaste årsredovisning till 22, 2 miljoner kronor, inklusive värdepapper för sex miljoner kronor och nio miljoner i kassan. 

I sitt inlägg på Instagram avslutar Camilla Läckberg med att hon behöver öva sig på att lyfta fram sina ekonomiska framgångar. 

”Tar ett djupt andetag och säger: ’Går jäkligt bra nu. Typ bäst i Författarsverige förra året. Mycket stolt över detta.’ Slut på meddelandet”, skriver hon.

Expressen har sökt Camilla Läckberg som inte har något att tillägga.

 

LÄS MER: Svaret efter vågade frågan