Camilla Läckberg och Little Jinder i storbråk

Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN
Camilla Läckberg
Foto: Olle Sporrong
Little Jinder
Foto: Olle Sporrong
Rebecca och Fiona
Foto: Theo Elias Lundgren

Deckardrottningen Camilla Läckberg har tröttnat på Josefine "Little" Jinders stil – och tar heder av artisten på Instagram.

Little Jinders svarar på uppläxningen – med en serie förolämpningar.

"Kanske dags att köpa en hjärncell eller två för dina bokmiljarder", skriver hon.

När Josefine "Little" Jinder intervjuades i Fredrik Strages podcast "Hemma hos Strage" berättade hon både om sitt bråk med Barbro "Lill-Babs" Svensson och om ett vykort som hon fått av en äldre dam.

Kvinnan hade synpunkter på Josefine Jinders artisteri och språkbruk. Något som fick Josefine Jinder att se rött.

– Hora! Det där var min första skriftliga utskällning. Skrivet med skrivstil. Vykortet skrek lågstadielärare!, säger Josefine Jinder bland annat i podcasten.

Med anledning av podcasten har Josefine Jinder nu hamnat i ett nytt bråk – med Camilla Läckberg.

Artisten Little Jinder.
Foto: All Over Press

LÄS MER: Little Jinder om bråket med Lill-Babs

Sågar Little Jinder på Instagram

På Instagram sågar författaren Josefine Jinder i skarpa ordalag.

"Som kvinnor har vi fört - och för - en hård kamp under många år för att slippa på ordet "hora" slungat på oss av män. Så att som kvinna använda det ordet till en annan kvinna tycker jag är under vår värdighet och respektlöst mot alla de som fått ordet i förakt slungat mot oss", skriver Camilla Läckberg bland annat.

Hon fortsätter:

"Som en av vårt lands mest firade kvinnliga artister bör man kanske välja sina ord med aningen större omsorg. Detta gör mig ledsen och besviken. Little Jinder har framgång, uppmärksamhet och många människors kärlek. Hon syns i tv, hyllas och tar emot publikens jubel på scen. Hon är i överläge och privilegierad i jämförelse med många medsystrar, och det förpliktigar. Man kallar inte en annan kvinna 'hora' i det läget", skriver hon och fortsätter:

"Dessutom - 'lågstadielärare' är inget som heller i min åsikt som mamma ska användas nedsättande. Och att kalla en annan kvinna 'hora'. Nääää... på riktigt!".

Författaren Camilla Läckberg.
Foto: IBL

Läckberg får svar på tal

Camilla Läckbergs inlägg har fått en mängd kommentarer. Några anser att hon har rätt medan andra tycker att hon är helt fel ute.

Och i kommentarerna får hon också svar på tal av Josefine Jinder.

"Haha du kanske borde lyssna på avsnittet, det där är ett lösryckt citat som inte stämmer överens med kontexten. Innan du gör åsiktsinlägg kanske du borde göra lite research", skriver hon.

Men Josefine Jinder är inte klar:

"Wow vad ointelligent av dig att göra en 'feministisk' poäng av ett skämt som en ganska ordentligt jävla uttalad feminist drar i en podcast som du inte ens har hört".

Josefine Jinders attack på Läckberg: Köp en hjärncell

Sedan kommer en rejäl bredsida mot Camilla Läckberg:

"Dessutom, om du vill hjälpa kvinnor kanske du inte ska använda dina en miljard följare till att hänga ut en annan kvinna som 'dålig feminist' haha. Kanske dags att köpa en hjärncell eller två för dina bokmiljarder".

Camilla Läckberg svarar då Josefine Jinder:

"Det har du rätt i. Borde ha lyssnat först. Men jag har lyssnat nu och står även efter det fast i min ståndpunkt att dina ord kan väljas med betydligt mer omsorg".

Hon tycker också att Josefine Jinder beter sig omoget.

"Och det var ju ett moget svar i debatten. Där avstannade all min lust att vilja föra en debatt med dig om detta totalt".


LÄS MER: Little Jinders attack på kändisgalan

Fler artister ger sig i bråket

Josefine Jinder svarar:

"Intressant att du orkar före en debatt om mina personliga ordval i en podcast du initialt inte har hört. Gud vad pinsam du är? Starkt att du inte tar bort inlägget ändå, det får man ge dig!".

Sedan ger sig även artisterna Rebecca & Fiona in i bråket genom att ställa sig på Josefine Jinders sida.

"När du väljer att hänga ut en 'kvinna' så här och citera den ur sitt sammanhang skapar du en plattform för dina följare att spy ur sig fett elaka saker mot en ensam tjej som bara försöker leva. Det blir helt enkelt mobbning och det tror jag inte att du heller tycker är bra för systerskapet", skriver artisterna och fortsätter:

"Det finns tyvärr ett starkt behov av att trycka ner tjejer som orkat sticka ut och detta är inget som skall uppmuntras".

Camilla Läckberg har dock inga planer på att ta bort sitt inlägg.

"Varför skulle jag ta bort det? Har ju lyssnat nu och min åsikt är oförändrad", svarar hon Josefine Jinder.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.