Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Camilla Läckberg: Montazami är falsk

FALSK BILD. Enligt Camilla Läckberg är bilden som Monatzami målar upp av sig själv falsk. Foto: CHRISTER WAHLGREN/OLLE SPORRONG

Helyllebilden av Maria Montazami stämmer inte, menar Camilla Läckberg.

Nu förklarar stjärnförfattaren, för Expressen, varför hon kallar Maria Montazami falsk.

- Hon är en diva. Det har totalt gått henne åt huvudet, säger Camilla Läckberg.

Efter premiäravsnittet av TV3:s "Svenska Hollywoodfruar" la Camilla Läckberg, 38, upp en text om att Hollywoodfrun Maria Montazami, 47, i verkligheten inte är så trevlig som hon framstår i tv.

Inlägget fick stor spridning, och under gårdagen postade Camilla Läckberg ytterligare en text på sin Instagram.

"Hon låtsas vara gullig"

Nu väljer Camilla, att för Expressen, berätta om upprinnelsen till inlägget.

Stjärnan vill samtidigt poängtera att hon inte kommer kommentera händelserna ytterligare.

- Det blev för jobbigt att se henne måla upp bilden av sig själv igen som jag vet inte stämmer. Hon låtsas vara gullig, rar och snäll i tv. Det stämmer inte. Jag är inte ensam om upplevelsen att hon är en helt annan person. Personligheten man ser på tv är inte den man träffar.

- Ingen vågar säga något, eftersom hon blivit någon sorts nationalklenod.

"Pekade finger"

Bakgrunden är två händelser, i samband med Maria Montazamis deltagande i TV4:s "Let's dance" i våras. Under en middag, på krogen Orangeriet i Stockholm, hamnade Läckberg och Montazami i samma sällskap.

- Det var en djupt obehaglig stämning. Hon var fruktansvärt obehaglig i sitt sätt att vara mot mig. Hon pekade finger åt en i mitt sällskap. Hon svarade knappt på tilltal, var väldigt otrevlig. Inte bara mot mig, men framför allt mot mig, säger Camilla.

Några veckor senare beslöt sig Camilla för att ge Montazami en ny chans.

"Det var så konstigt"

Författaren åkte till den danslokal på gärdet där Maria Montazami dansade med danspartnern Kristjan Lootus. Tillsammans med sin son Charlie, 4, köpte Camilla med sig sallader och mackor att bjuda dansparet på.

- Det var bara vi i träningslokalen. Det finns fyra bord i köket. Jag, Kristjan och Charlie satte oss ner. Maria kom fram, tog en macka, och satte sig vid ett annat bord. Jag tänkte att det var en fars. Det var så konstigt, säger Camilla.

En tid senare blev Camilla Läckberg inbjuden att delta i TV3:s "Montazamis med vänner", som just nu spelas in i Falsterbo. Hon tackade nej.

- Det känns fel att hon får fortsätta att måla upp en bild som inte alls stämmer. Ingen vill vara den första att öppna munnen, men någon måste vara den första att säga att kejsaren är naken.

Maria Montazami förstod i går kväll inte Camillas uppfattning om henne.

"Älskar hennes böcker"

- Jag tycker Camilla är jättetrevlig, jag älskar hennes böcker och längtar efter att nästa kommer ut. Jag är jätteledsen om hon uppfattar mig som otrevlig, säger hon.

- Men alla har sin egen åsikt och får skapa sin egen uppfattning om en annan människa.

Maria upplevde inte heller att hon var otrevlig under kvällen på restaurangen Orangeriet.

- Vi sa hej till varandra, därför är det så konstigt. Det låter inte riktigt rätt. Men det är okej, hon får tycka det och jag tycker att det är tråkigt, säger Maria.