Camilla Läckberg: "Jag blev skitsur"

Leif GW Persson kritiserade öppet Camilla Läckbergs författarskap och jämförde hennes böcker med tidningen "Min häst".

Då gav Camilla Läckberg tillbaka - ordagrant.

– Jag beställde en årsprenumeration av "Min häst" och skickade till hans kontor på Rikspolisstyrelse, säger hon i fredagens "Hellenius hörna" i TV4.

Det var sommaren 2007 som ett infekterat författarbråk blossade upp i Sverige. I en intervju med Dagens Industri jämförde Leif GW Persson Camilla Läckbergs litterära kvalitet med ungdomstidningen "Min häst".

Dagen efter försvarade han sitt uttalande i Expressen med den nu klassiska meningen "hon skriver som Nicke Lilltroll pratar".

Försvarades av Guillou

Det dröjde dock inte länge innan Läckberg försvarades av flera av landets deckardrottningar, så väl som författarkollegan Jan Guillou.

– Den typen av överdrifter är ju rätt omdömeslösa. Självklart kan inte en miljon människor skriva lika bra som Liza Marklund, det förstår ju alla. Och om Läckberg skrev dåligt som Leif GW säger så skulle hon ju inte sälja så bra som hon gör, det är bara dumt sagt av honom, sa Jan Guillou då.

Läckberg: "Jag blev skitsur"

Camilla Läckberg ville då inte ge sig in i någon offentlig smutskastning, utan valde i stället att gå bakvägen, berättar hon i morgondagens avsnitt av pratshowen "Hellenius hörna" i TV4 där hon är gäst.

– Så klart att jag blev skitsur. Jag beställde en årsprenumeration av min häst och skickade till hans kontor på Rikspolisstyrelsen, berättar hon.

Vid tillfället för bråket skrev hon i sin blogg:

"En perfekt liten hämnd."

"Hellenius hörna" sänds i TV4 21.30 fredag kväll.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.