Camilla Kvartoft uttrycker sorg över att "Veckans brott" går i graven. Foto: MICHAELA HASANOVICCamilla Kvartoft uttrycker sorg över att "Veckans brott" går i graven. Foto: MICHAELA HASANOVIC
Camilla Kvartoft uttrycker sorg över att "Veckans brott" går i graven. Foto: MICHAELA HASANOVIC
Leif GW Persson och Camilla Kvartoft har lotsat tittarna genom 16 säsonger av "Veckans brott". Foto: MICHAELA HASANOVICLeif GW Persson och Camilla Kvartoft har lotsat tittarna genom 16 säsonger av "Veckans brott". Foto: MICHAELA HASANOVIC
Leif GW Persson och Camilla Kvartoft har lotsat tittarna genom 16 säsonger av "Veckans brott". Foto: MICHAELA HASANOVIC
Foto: MICHAELA HASANOVICFoto: MICHAELA HASANOVIC
 Foto: MICHAELA HASANOVIC

Camilla Kvartofts sorg efter beskedet

Publicerad

SVT:s stora tittarsuccé "Veckans brott" med Leif GW Persson och Camilla Kvartoft läggs ner. 

Camilla Kvartoft uttrycker sorg över att inte längre jobba med kriminalserien och kommer att sakna kollegan.

– "Veckans brott" med Leif är det största jag har gjort i hela min yrkeskarriär, och det absolut roligaste, säger programledaren.

Populära kriminalprogrammet "Veckans brott" i SVT går i graven. Programledaren Camilla Kvartoft har tillsammans med experten Leif GW Persson lotsat tittarna genom 161 avsnitt i åtta års tid. 

Camilla Kvartoft har känt till beslutet en tid och är stolt över att den sista säsongen haft rekordtittarsiffror. Men trots att de slutar på topp känns det tungt.

– Det är sorgligt. När jag började med det här trodde jag ju aldrig att vi skulle hålla på så här länge. Någon gång måste det tyvärr ta slut. 

 

LÄS MER: Leif GW slutar göra "Veckans brott" - programmet läggs ner 

 

Camilla Kvartoft hyllar Leif GW Persson

Camilla Kvartoft säger att hon kommer sakna att jobba med Leif GW Persson.

– Jag hoppas vi kommer hålla kontakten framöver. Jag måste säga att sända "Veckans brott" med Leif är det största jag har gjort i hela min yrkeskarriär, och det absolut roligaste. 

Programledaren kan inte annat än att hylla sin kollega, som hon menar är en stor anledning bakom programmets framgångar.

– Han har ju allt. Han har varit med om så många saker, det är verkligen en historiebok att ösa ur. Sedan har han det här otroligt underfundiga, formuleringsförmågan och humorn. 

– Det speciella med "Veckans brott" har varit att vi är ett seriöst samhällsprogram, samtidigt finns en underhållande dimension. Det har gjort att vi har lyckats dra in en så stor publik, och det är ju Leifs förtjänst. Att göra ett program som når den här stora publiken med ett viktigt budskap - det är när public service är som bäst. 

Camilla Kvartoft kommer fortsätta på SVT och jobba med "Agenda". Framöver väntar ett stort uppdrag, då hon ska leda partiledarutfrågningarna inför höstens val.

 

LÄS MER: Leif GW:s makt – så byggdes SVT:s "Veckans brott" 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag