Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT-profilen Camilla Kvartofts liv isär från maken

Camilla Kvartofts livsändring för hälsan
Programledaren Camilla Kvartoft berättar om hur och maken Anders Mårtén håller kärleken vid liv.
Foto: JANNE DANIELSSON / SVT
Camilla Kvartoft tror på att det är viktigt att ge varandra mycket frihet i en kärleksrelation.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Camilla Kvartoft och maken Anders Mårtén.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom

Camilla Kvartoft träffade sin make Anders Mårtén när hon var 24 år. 

Hemligheten till att hålla ihop tror programledaren har att göra med att makarna ger varandra utrymme.

– Vi ger varandra mycket frihet och är trygga personer båda, säger hon i en intervju med tidningen Femina.

Den populära SVT-programledaren Camilla Kvartoft, 53, och maken Anders Mårtén, 56, bor tillsammans i en villa söder om Stockholm med sina två tonårsdöttrar och en labradoddle som heter Jana.

Camilla Kvartoft och Anders Mårtén träffades när Kvartoft bara var 24 år.

Men för tidningen Femina berättar programledaren att makarna lever något skilda liv. På frågan om vad hon tror är hemligheten till att de har lyckats hålla ihop så länge svarar Kvartoft att hon tror att det är just det.

– Att vi ger varandra mycket frihet och är trygga personer båda. Vi lever ganska olika liv och har egna hobbyer, jag har ridningen och han seglar, så möts vi och tankar där hemma. Och har gemensamma projekt, där barnen så klart är och har varit det stora. Vi sa det häromdagen att vi behöver ett nytt – och vad ska det vara? Kanske bygga ut vårt lantställe, säger Camilla Kvartoft i en intervju med Femina.

Rasade i vikt

Förra året hamnade även programledaren på löpsedlarna – efter att ha rasat i vikt. Hon berättar för tidningen att det hela började i samma veva som hennes pappa, som gick bort hösten 2019, blev sjuk som hon och en kompis i grannskapet bestämde sig för att komma i bättre form. Två år senare hade hon tappat tio kilo. Något hon berättar för tidningen var behövligt för begynnande problem med artros och smärtor i nacken och ländryggen.

– Jag har alltid tränat mycket och känt mig stark men haft några kilo för mycket. Jag körde för hälsans skull. Vi vägde oss hos varandra varje vecka och skippade allt gott i början. Jag är väldigt förtjust i godis, glass, bullar och kakor. Nu började jag äta mer linser och bönor, fisk till middag och havregrynsgröt med rivet äpple till frukost, säger Camilla Kvartoft till Femina.

I en intervju i januari berättade Kvartoft mer om hur hon har gått tillväga.

– Jag har rensat bort socker och vitt bröd, och ätit mer fisk och vegetariskt. Sen så springer jag, och har en runda på 5-6 kilometer som jag försöker göra två gånger i veckan i alla fall. Och så styrketränar jag och rider. Det har också varit en sporre att hålla jämn takt med döttrarna som också rider. Så det har varit mycket core och magmuskler också, sa hon då.

Se också: 

Ernst Kirchsteiger ger Anders Bagge tips på hur man håller kärleken vid liv efter många år tillsammans

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.