Camilla Henemarks revansch i Let's dance

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
STARKARE. Camilla Henemark har hittat balansen efter förra veckans kollaps bland annat med med hjälp av danspartnern Tobia Karlsson.
Foto: OLLE SPORRONG

Camilla Henemark, 47, bröt ihop i samband med förra fredagens tävling.

Men var en helt annan Camilla som äntrade dansgolvet i går - och hon fick sin revansch.

- Jag bestämde mig för att inte låta nervositeten psyka ut mig.

Premiäravsnittet av "Let's Dance" blev en mardröm för Camilla Henemark. Stressen blev för mycket och hon övervägde att hoppa av. Men sångerskan har blivit varm i kläderna och en glädjestrålande Camilla dansade igenom rumban i fredagens tävling.

- Livet kan verkligen svänga upp och ned. Jag är glad att jag tog mig igenom det, säger hon.

Med hjälp av stöd utifrån klarade Camilla att övervinna nervositeten. Hon hade anlitat en mental coach för att stärka sig. Mamma Gerd Henemark har hela tiden stöttat dottern och dansaren Tobias Karlsson peppat.

"Hjälper inte med tabletter"

- Det har inte varit lätt för Tobias, jag har verkligen svajat. Nu kan han lita på att jag inte kommer att klappa ihop, säger hon.

- Den här gången tyckte jag att det hjälper inte med tabletter även om jag kanske hade behövt det förra veckan. Den här gången gjorde jag ett gediget mentalt arbete.

Vill ta revansch

Juryn var inte lika imponerad och gav bara Camilla och Tobias Karlsson en nia, bland annat för att Camilla inte följde musiken.

- Jag blir arg på mig själv för att jag gjorde en miss. Jag förstår absolut juryn.

Camilla har riktad in sig på ytterligare revansch nästa vecka.

- Juryn ska få se. Jag vet att jag kan mer. Men nu ska jag komma igen, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.