Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Camilla Henemark lämnar offentligheten – efter bråket

Camilla Henemark ropade "prata svenska" mitt under Kristallen-galan – och tvingades lämna galan. Foto: SVEN LINDWALL
Anna Anka stod på scenen och delade ut pris. Foto: OLLE SPORRONG
Hollywoodfruarna med Anna Anka, Maria Montazami, Åsa Vesterlund och Isabel Adrian. Foto: OLLE SPORRONG

Camilla Henemark, 53, blev utkastad från Kristallengalan efter att ha ropat "prata svenska" mitt under Anna Ankas prisutdelning.

Efteråt incidenten tar Camilla Henemark time-out  – och Anna Anka slår tillbaka efter uttalandet:

– Hon vill ha uppmärksamhet på min bekostnad, säger hon i P5 Morgon.

Under Kristallen-galan i fredags blev Anna Anka och Hollywoodfruarna, som stod på scenen för att dela ut ett pris, avbrutna av att någon ropade "håll tyst och prata svenska". Efteråt trädde Army of Lovers-stjärnan Camilla Henemark fram och berättade att det var hon som hade ropat.

Camilla Henemark berättade att det var tänkt som en protest, men att det inte var genomtänkt – och hon tvingades lämna galan.

– Jag gjorde bort mig, det var klantigt. Jag blev ombedd att gå, när de sa det så tänkte jag: ”låt mig gå”, säger Henemark som blev utbuad av publiken efter tilltaget.

– Ja, jag skrek ”prata svenska” till en som pratade skånska. Jag tar tillbaka det varje sekund, det var inte det jag menade, berättade hon efteråt.

Hollywoodfruarna på scenen på Kristallen. Foto: OLLE SPORRONG

 

 

Nu uttalar sig Anna Anka för första gången om händelsen. I radioprogrammet  P5 Morgon slå hon tillbaka mot Camilla Henemark.

– Hon vill ha uppmärksamhet på min bekostnad, säger hon i programmet.

Men trots händelsen låter Anna Anka inte incidenten påverka henne.

– Folks åsikter bryr jag mig inte om. De får tycka och tänka vad de vill om mig. Jag är inte här för att folk ska tycka om mig. Det kommer alltid vara folk som hatar mig och folk som tycker om mig. Det kan man aldrig kontrollera. Jag är inte här för att tillfredsställa varenda människa på jorden. Det är en orealistisk bild, säger hon i programmet.

Camilla Henemark: "Jag får gå i pension"

Samtidigt är Camilla Henemark ångerfull  och berättade i måndagens "Breaking News" med Filip och Fredrik att hon är orolig att detta kommer att påverka hennes framtida karriär.

– Jag får antagligen gå i pension. Just nu ska jag ta time out, säger hon i programmet och berättar också att hon är ångerfull:

 – Jag vet inte vad som hände i mitt huvud, säger hon i programmet enligt Aftonbladet.

Camilla Henemark säger i programmet att det var en kommentar till något som Anna Anka tidigare hade sagt – och att det hela var en ogenomtänkt protest men inte menat illa.

 

Gästerna upplevde händelsen som störande

Flera av de andra gästerna på galan upplevde incidenten som störande – och TV4 beklagade incidenten efteråt.

”I kväll har vi en gala där vi ska fira och hylla stora prestationer i svensk tv under året. Det är med andra ord fest - och därför är det tråkigt om stämningen störs, såväl för alla här på Cirkus som för tittarna”, skrev Anders Knave, ordförande för Kristallen i ett sms efter galan.