Calle Schulmans känga mot Hammar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Calle Schulman
Foto: Stefan Forsell
Filip Hammar.
Foto: Anna Bergkvist

"Fan vad man hoppas att allt går åt helvete för prinsessan Sofias vidriga överklass-charity"

Så skrev Filip Hammar på Twitter under prins Carl Philips och Sofias bröllopsdag.

Under "Hela Sverige skramlar" fick tv-profilen, som hade en ledande roll under galan, en känga på temat av medieprofilen Calle Schulman.

Det var under prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop som Kanal 5-profilen Filip Hammar twittrade:

"Fan vad man hoppas att allt går åt helvete för prinsessan Sofias vidriga överklass-charity."

Sofia Hellqvist var tidigare generalsekreterare för Project Playground och hon grundade organisationen tillsammans med Frida Vesterberg 2010. Organisationen har haft som syfte att hjälpa barn och ungdomar att få en meningsfull fritid efter skolan.

Hammars tweet blev snabbt kritiserad. Inte minst av Calle Schulman.

"När du önskar olycka åt projektet jag älskar så mycket så tappar jag vartenda uns av respekt för dig. Jag har haft dig som idol. Har velat bli som du. Älskat din briljans. Inget av det där är kvar. Det skiter du i så klart. Men du behöver ta tillbaka det där. Och be om ursäkt. Inte till någon annan än till alla de 750 barn och ungdomar som på riktigt har chans till att få en framtid i en hopplös situation", skrev Schulman då i ett inlägg på Instagram.


LÄS MER: Putte Nelssons kritik – mot Filip Hammar


Under tisdagens insamlingsgala "Hela Sverige skramlar" passade Calle Schulman på att återigen ta upp tweeten som gjort honom ordentligt ilsken under sommaren.

Det med anledning av Filip Hammars roll som en av de ledande profilerna under galan.


LÄS MER: Wikingssons hyllade tal om Billström i Kanal 5


"Fan vad man hoppas att allt går åt helvete för Filip Hammars vidriga insamling", skriver Calle Schulman under en bild på Hammars tweet.

Till sitt inlägg skriver han även:

"För tydlighets skull: jag hoppas insamlingen i kväll slår alla rekord. Men det BLIR lite märkligt att just Filip Hammar - som hoppas att viss "charity" ska gå åt helvete - står med studentstissig blick och slickar i sig applåder. Men han kanske har ångrat sig. Bra i så fall!"https://instagram.com/p/8OXuJrMnj_/Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.