Caitlyn Jenners vädjan till familjen: ”Bojkotta Ellen”

Arbetsmiljön på Ellen DeGeneres program ”The Ellen DeGeneres show” har de senaste veckorna kritiserats
Caitlyn Jenner.
Foto: TO/VARIETY/REX/SHUTTERSTOCK / TO/VARIETY/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Ellen DeGeneres.
Foto: XAVIER COLLIN / STELLA PICTURES/IMAGE PRESS/AVALON

Realitystjärnan Caitlyn Jenner har haft en lång konflikt med tvprofilen Ellen DeGeneres.

Jenner ska till och med velat stoppa familjen Kardashian från att besöka populära pratshowen, rapporterar Page Six. 

Året var 2015. 

Den amerikanska tv-profilen Caitlyn Jenner var inbjuden till ”Ellen DeGeneres Show” för att prata om transkvinnors rättigheter. Pratshowen var vid tillfället ett av de mest populära programmen i landet och hade miljoner tittare varje avsnitt.

Men för Caitlyn Jenner gick inte intervjun som befarat när Ellen DeGeneres, som är öppet homosexuell och gift med skådespelaren Portia de Rossi, frågade om tv-profilens ståndpunkt kring homoäktenskap.

– Jag måste erkänna att för 15 eller 20 år sedan, när det nu var som frågan om homoäktenskap kom upp, så var jag inte för det, svarade Jenner då och fortsatte:

– Jag är traditionalist. Jag menar, jag är äldre än de flesta i publiken. Jag tycker om traditioner och det har alltid varit något mellan en man och en kvinna och jag tänker att jag inte riktigt fattar grejen.

Caitlyn Jenner kritiserades hårt för sina svar och har i efterhand dementerat att hon skulle vara emot äktenskap mellan homosexuella. 

Sex år senare väljer nu Caitlyn Jenner att gräva upp konflikten och prata om den omtalade intervjun med Ellen DeGeneres. 

Uppmaningen till Kris Jenner

I Big Brother VIP avslöjar 72-åringen att hon var så arg efter sin medverkan att hon tänkte ringa exfrun Kris Jenner och be henne att bojkotta den populära pratshowen. 

– Jag tänkte att jag borde ringa Kris Jenner och säga, ”Kris, varför förbjuder du inte barnen att vara med i ”Ellen?”.

”Keeping Up With the Kardashians”-stjärnan förklarar vidare att hon enbart ställde upp med premissen att prata om hjärtefrågan kring transpersoner rättigheter, och att frågan om homoäktenskap inte var något som hade diskuterats i förväg.

Några veckor efter kritiserade intervjun medverkade Ellen DeGeneres i Howard Sterns radioprogram. Hon passade då på att ge en känga till Jenner och sa att tv-profilen hade ”många fördomar om homosexuella”.

– När jag tittar tillbaka på det, hade jag kunnat hantera saker annorlunda, resonerar Caitlyn Jenner och menar att programledarens uttalande gjorde henne till en fiende för hbtq-rörelsen. 

OS-medaljören säger också att hon aldrig fick en ursäkt och att Ellen DeGeneres fortsatte att bjuda in dottern Kylie Jenner och andra familjemedlemmar till programmet. 

– Det är bara för att min familj ger bra tittarsiffror. 


Se mer

Så bra är ”Den osannolika mördaren”

Tv-krönikör Mattias Bergqvist om nya Palme-serien: ”Känner viss besvikelse”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.