Caitlyn Jenner avslöjar att hon överväger att försöka ta sig in i politiken. Foto: TO/VARIETY/REX/SHUTTERSTOCK / TO/VARIETY/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESCaitlyn Jenner avslöjar att hon överväger att försöka ta sig in i politiken. Foto: TO/VARIETY/REX/SHUTTERSTOCK / TO/VARIETY/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Caitlyn Jenner avslöjar att hon överväger att försöka ta sig in i politiken.  Foto: TO/VARIETY/REX/SHUTTERSTOCK / TO/VARIETY/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Caitlyn Jenner är uttalad republikan. Foto: KRISTIN CALLAHAN/ACE PICTURES / KRISTIN CALLAHAN/ACE PICTURES/IN STARTRAKS PHOTOCaitlyn Jenner är uttalad republikan. Foto: KRISTIN CALLAHAN/ACE PICTURES / KRISTIN CALLAHAN/ACE PICTURES/IN STARTRAKS PHOTO
Caitlyn Jenner är uttalad republikan.  Foto: KRISTIN CALLAHAN/ACE PICTURES / KRISTIN CALLAHAN/ACE PICTURES/IN STARTRAKS PHOTO

Caitlyn Jenner överväger att ge sig in i politiken

Publicerad

Caitlyn Jenner överväger att ge sig in i politiken. 

OS-vinnaren och aktivisten sa i radioprogrammet ”Cats roundtable” på kanalen 970 AM att hon vill vara ett ansikte utåt för republikanerna, uppger Page Six

– Den generella uppfattningen om det republikanska partiet är att det bara är rika vita män som försöker ta pengar, säger hon. 

Caitlyn Jenner, 67, väckte stor uppmärksamhet när hon kom ut som transkvinna och lämnade namnet Bruce Jenner bakom sig för två år sedan. 

I sin självbiografi "Mitt liv" har hon berättat om sitt liv och om att komma ut som transkvinna.

Sedan dess har den tidigare OS-medaljören varit aktiv inom HBTQ-rörelsen i USA. Och nu överväger hon att ta sig in i politiken genom att ställa upp i valet i Kalifornien. 

 

LÄS MER: Jättebråket mellan Kris och Caitlyn Jenner 

 

Caitlyn Jenner vill påverka politiken där hon gör bäst nytta

Under en intervju i radioprogrammet ”Cats roundtable” i radiokanalen 970 AM avslöjade hon planerna. 

– Jag har övervägt det. Jag gillar politik, säger hon.

Caitlyn Jenner berättar att hon först vill fundera på var hon kan göra mest nytta. Om det är genom att vara politiker och jobba inifrån eller genom att arbeta med politiska frågor från utsidan. 

 

LÄS MER: Caitlyn Jenner öppnar upp om ingreppet 

 

Brinner för HBTQ-frågor

Caitlyn Jenner är uttalad republikan och har arbetat med att få personer inom partiet att bättre förstå HBTQ-frågor. Den typen av frågor är också något som hon brinner extra strakt för. 

– Den generella uppfattningen om det republikanska partiet är att det bara är rika vita män som försöker ta pengar. Jag hoppas att nästa generation ... Att vi kan förändra uppfattningen om det republikanska partiet och göra det till ett parti för jämställdhet, säger hon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag