Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Caitlyn Jenner, 71, vill bli guvernör i Kalifornien

Caitlyn Jenner vill bli guvernör.
Foto: JULIANO/X17ONLINE.COM / JULIANO/X17ONLINE.COM/IBL X17 INC
Caitlyn Jenner är registrerad republikan och röstade på Trump 2016 men inte 2020, i protest mot hans ståndpunkt i transfrågor.
Foto: DAMIAN DOVARGANES / AP TT NYHETSBYRÅN
Caitlyn Jenner.
Foto: NINA PROMMER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tv-stjärnan och tidigare olympiske idrottaren Caitlyn Jenner, 71, ställer upp i guvernörsvalet i Kalifornien.

Hon tillkännagav sin kampanj på Instagram på fredagen – och skrev att hon vill krossa demokraten Gavin Newsom. 

I inlägget avslöjar hon inte om hon ställer upp som republikan eller som oberoende kandidat, men skriver:

”Jag är med!”

Caitlyn Jenner är registrerad republikan och röstade på Trump 2016 men inte 2020, i protest mot hans ståndpunkt i transfrågor.

”Kalifornien har varit mitt hem i nästan 50 år. Jag kom hit för att jag visste att vem som helst, oavsett bakgrund eller ställning i livet, kunde förvandla sina drömmar till verklighet.

Men under det senaste decenniet har vi sett den gyllene statens glans reducerat av enpartistyrning som sätter politik över framsteg och specialintressen över människor. Sacramento behöver en ärlig ledare med en tydlig vision.” skriver Jenner. Hon fortsätter:

”Jag är en beprövad vinnare och den enda outsidern som kan se till att Gavin Newsoms katastrofala tid som guvernör får ett slut.”

Caitlyn Jenner, som tidigare hette Bruce Jenner, tog guld i tiokamp i herrar i OS 1976 i Montreal. Hon blev senare känd som Kim Kardashians styvfar i realityserien ”Keeping Up With the Kardashians”. 


https://www.instagram.com/p/COAstx0Ffqd/

Kendall Jenner slår tillbaka efter kritiserade bilden

Supermodellen har uppmärksammats för en bild som var en del av systern Kim Kardashians kampanj för underklädesmärket SKIMS

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.