Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Caitlyn Jenner – här är OS-kravet på stjärnan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
På change.org, en sorts omröstningssajt, har mer än 10 000 personer skrivit på för att Caitlyn Jenner ska lämna ifrån sig den olympiska guldmedalj hon vann som Bruce Jenner 1976.
Foto: Planet Photos
Caitlyn Jenner på Vanity Fairs omslag.
Foto: Annie Leibovitz

Caitlyn Jenner har hyllats världen över.

Nu kräver över 10 000 människor att hon ska lämna tillbaka sin OS-medalj från 1976.

"Hon har gått emot kommitténs regler", skriver man på omröstningssajten change.org.

Caitlyn Jenner, tidigare känd som Bruce Jenner, har hyllats världen över efter sitt första framträdande som sitt sanna jag. På bara några timmar nådde det nyskapade Twitter-kontot en miljon följare – och slog världsrekord i och med det.

Men alla tar inte realitystjärnans förändring positivt. På change.org, en sorts omröstningssajt, har mer än 10 000 personer skrivit på för att Caitlyn Jenner ska lämna ifrån sig den olympiska guldmedalj hon vann som Bruce Jenner 1976. Med hjälp av hashtaggen #bringbackthegold pågår nu jakten på fler likasinnade.

Personerna bakom insamlingen menar att det rättvisa för alla inblandade vore att Caitlyn Jenner lämnar tillbaka sin guldmedalj. Samtidigt gratuleras Jenner av de som startat namninsamlingen.


LÄS MER: Caitlyn Jenner slog Obamas Twitter-rekord.


"Gått emot kommitténs regler"

"Vi gratulerar ms. Jenner för utvecklingen och önskar henne det bästa. Dessvärre skapar detta ett problem då ms. Jenner (hur talangfull hon än är) påstår att hon alltid har trott sig vara en kvinna, och därmed har gått emot kommitténs regler vad gäller kvinnliga tävlande i herrsporter och vice versa", står det bland annat i meddelandet på change.org, som riktas till den olympiska kommittén.

”Tack, och grattis till ms. Jenner för hennes mod", står det vidare.

Utöver OS-guldet i tiokamp tog Jenner guld vid de panamerikanska spelen 1975, i samma gren.


LÄS MER: Första bilden på Bruce Jenner som kvinnaFölj Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.