Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Café Opera-grundaren Anders Gunnarsson är död

Här är några av dagens största nöjesnyheter.
Anders Gunnarsson vid Café Operas 25-årsjubileum.Foto: SVEN LINDWALL
Anders Gunnarsson hyllas av vännen Christer Lindarw.Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Café Opera i Stockholm.Foto: PATRIK ÖSTERBERG/TT / PATRIK ÖSTERBERG TT NYHETSBYRÅN

Krögaren och Café Opera-grundaren Anders Gunnarsson har dött.

För Aftonbladet berättar systern, Kristina Gunnarsson Enberg, att nöjesprofilen avled av en hjärnblödning.

Nu hyllas hans minne av vännen och showmannen Christer Lindarw.

– Han var en god vän och en väldigt häftig person, säger han.

Anders Gunnarsson gick bort i söndags efter att ha drabbats av hjärnblödning, rapporterar Aftonbladet.

Han blev 70 år gammal.

Anders Gunnarsson har genom sin karriär skapat sig ett namn som en av Sveriges främsta krögare och nöjesprofiler. För många är han känd som grundaren av nattklubben Café Opera i Stockholm.

Men för vännen och ”After Dark”-stjärnan Christer Lindarw var han mycket mer än så.

– Vi umgicks inte varje vecka men vi har känt varandra och umgåtts i perioder ända sedan 70-talet. Han var en god vän och en väldigt häftig person. Jag blev väldigt chockad när jag fick reda på det här, säger han.

Christer Lindarw berättar att han fick beskedet av Anders Gunnarssons syster. Först fick han veta att vännen var sjuk och låg i koma, men dagen efter kom det tragiska beskedet.

Systern: ”Det hela gick väldigt snabbt”

Kristina Gunnarsson Enberg berättar om den sista tiden med brodern i en intervju med Aftonbladet.

– Jag hade honom över på middag söndagen innan. Och han var och åt middag med goda vänner kvällen innan det hände. Det hela gick väldigt snabbt, säger hon till tidningen.

Sedan många år tillbaka bodde Anders Gunnarsson på ön Rhodos i Grekland, efter att ha lämnat chefspositionen på Café Opera 1985.

Christer Lindarw starkaste minne av vänskapen härleds dock till en helt annan plats – nämligen New York och den legendariska nattklubben Studio 54.

– Första gången jag var i New York 1979 tog han mig till Studio 54. Det var ett sådant ställe att om man kom in där så var det the place to be. Alla stjärnor var där, alla ifrån Diana Ross, Donna Summer, Grace Jones och Michael Jackson. Alla stjärnor hängde där, säger Christer Lindarw.

Christer Lindarw: Fick alla att känna sig som VIP

Erfarenheterna och upplevelserna från den internationella klubbscenen tog Anders Gunnarsson sedan med sig till Sverige. Det gjorde hans Café Opera till något alldeles speciellt.

– Det ändrade fullständigt kartan för hur man ska driva nattklubb, med en stor blandning av folk. Det var hur häftigt som helst, säger Christer Lindarw.

Stjärnan beskriver vännen som en rolig, glad och person. Och det var karaktärsdrag som många fick uppleva.

– Han fick alla som var på hans Café Opera att känna sig som VIP-gäster. Det spelade ingen roll om du var kändis eller stammis, alla trivdes, säger Christer Lindarw.

Han fortsätter:

– Han kommer att bli saknad av många. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.