Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

C More släcks för Comhems kunder

Konflikten hotar Bingolottos uppesittarkväll: ”Oroliga”.
C More släcks för en tredjedel av Sveriges befolkning.
Foto: /IBL

I tisdags släckte Comhem TV4-kanalerna för samtliga av sina kunder.

TV4:s svar blev till en början att öppna upp betaltjänsten C More för att samtliga skulle kunna ta del av kanalernas utbud. 

Men under måndagskvällen stänger kanalen playtjänsten då TV4 menar att man inte längre har rätt att distribuera sitt innehåll till kunderna. 

– Vi har behövt utreda vad som gäller och det visar sig att vi inte har rätt att hålla ingången öppen, säger TV4:s presschef, Charlie Forsberg. 

På tisdagen har det gått en vecka sedan Comhem släckte ner samtliga av TV4-kanalerna för sina kunder. En miljon i timmen beräknas nedsläckningen kosta TV4 och massiv kritik har riktats mot båda parter i det tv-bråk som hittills befunnit sig i ett dödläge. 

För att kunna garantera alla sina kunder full tillgång till TV4:s utbud valde Telia att öppna upp playtjänsten C More, som vanligtvis är en betaltjänst, för alla. 

– Vad vi just nu fokuserar på, vid sidan av den här allvarliga situationen rent affärsmässigt, är att se till att påminna om alla möjligheter som faktiskt finns att titta på TV4 via TV4 play och nu kan man också titta på C More gratis under en period. Där lägger vi mycket kraft, sa TV4:s vd, Casten Almqvist, då. 

Men nu har alltså Comhems kunder stoppats från användningen av C More – då TV4 menar att man i och med släckningen, inte längre har rättigheterna för att distribuera playtjänsten.

– Vi har helt enkelt inte längre rätt att visa C More via Comhem. Vi hoppas och arbetar för att tittarna ska få tillbaka sina tv-kanaler, säger TV4:s presschef, Charlie Forsberg. 

Finns det någon möjlighet för Comhems kunder att ta del av innehållet på C More? 

– Alla nya kunder har samma möjlighet att testa C More gratis i fyra veckor. Även bland de som nu berörs. 

Handlar om sändningsrättigheter

Vid 22-tiden på måndagen bekräftar både Comhem och Telia, som sedan månadsskiftet äger TV4-gruppen, att man under kvällen återigen sitter vid förhandlingsbordet. 

Det snabbt eskalerande bråket mellan parterna springer ur en oenighet kring sändningsrättigheterna för TV4-kanalerna och C More. Medan Comhem menar att man bör ha rättigheterna för att digitalisera 1,6 miljoner hushåll under nästa år, menar Telia att man från Comhems sida inte varit villiga att betala för dem. 

”Förhandlingarna pågår fortsatt mellan oss och Telia. Vi återkommer därför med status imorgonbitti”, skriver Tele 2:s pressansvariga Louise Ekman i ett sms till Expressen vid 23-tiden på måndagskvällen. 

En tredjedel av de svenska kunderna saknar just nu TV4-kanalerna och C More. 

Toppchefer på Tele 2 och TV4 rök ihop i sändningen

Hör ansvariga för TV4 och Comhem om konflikten: ”Helt oförståeligt att välja att inte förhandla”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.