Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Byxorna åker av i Zelmerlöws julshow

Måns och Per är inte bara kompisar, de har blivit kära i varandra.
Foto: Peter Knutson / Copyright ©Peter Knutson All Rights Reserved. 0
Showen avslutas med en sexscen.
Foto: PETER KNUTSON / FOTOGRAF PETER KNUTSON
Det blir dans, de flyger i varandras armar, byxorna åker av och det blir en slutkyss i munskydd.
Foto: PETER KNUTSON / FOTOGRAF PETER KNUTSON

Måns Zelmerlöw och Per Andersson är två glada tomtegubbar.

När allt annat är stängt, så bjuder de på julshow med både sex och naket.

Det är något man aldrig sett tidigare.

Lite sång, lite skratt och lite naket. Nåja, en vacker sexscen som final, det är också ”En sorts julshow”, som är undertiteln på denna kompisunderhållning med två erfarna underhållare.

Julkonserter är en speciell gren i nöjesbranschen och i vanliga fall brukar landet vara översvämmat av bjällror. Alla spelar samma låtar, en del smetigare än andra.

Så det är med viss förväntan jag närmar mig ”Tomten och Bocken” och hoppas att de inte ska gå vilse runt granen, utan våga visa upp julens sämre sidor.

Följer inga regler

Jodå, de levererar en julshow man inte sett förut.

Per Andersson är en komiker som inte följer några regler, inte ens sina egna, och när han går loss så får han granar att barra. 

Måns Zelmerlöw är den lite stillsammare och lugnare sångaren – men här får han vara med och leka. Och samspelet på scenen är mycket bra, det känns att de är kompisar.

De driver med julfirande, det handlar om virus förstås, och de gör parodier på andra artister. Mycket är roligt, en del träffsäkert och det går hem hos den glest utspridda publiken, som sitter enligt Tegnell-modell.

Måns sjunger sin nya jullåt, ”Alone on Christmas Eve”, vacker och mäktigt. Men de förfaller inte till den vanliga sentimentaliteten utan kör amerikanska jullåtar som svänger. 

Byxorna åker av

Showen är lång så man blir rädd att den ska vara till påska. Den inledande halvtimmen är pratig och svag och flera sketcher känns utkavlade. Men andra delen av showen är levande och rolig.   

Och sexscenerna då. Jo, Måns och Per är inte bara kompisar, de har blivit kära i varandra. Och när Måns sjunger på italienska då blir det pirrigt i Per.

Det blir dans, de flyger i varandras armar, byxorna åker av och det blir en slutkyss i munskydd.     

Och sedan går de två showtomtarna hand i hand ut i sina snygga kalsonger och det känns som en god jul.

SHOW

Tomten och Bocken

Hamburger Börs, Stockholm

Vem: Måns Zelmerlöw och Per Andersson, skönsångaren och galenkomikern, två kompisar som för första gången gör en egen krogshow tillsammans. Manus har de skrivit själva, för regin svarar Edward af Sillén, erfaren och framgångsrik regissör i nöjesbranschen.

Vad: ”En slags julshow”, är undertiteln på underhållningen som blandar musik och humor på temat jul. 

Spelas: till jul.

Sanningen bakom Måns Zelmerlöws nakenchock

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.