Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Bygglovs"-Mija till "Det knackar"

Mija Kinning blir programledare för nya inredningsprogrammet "Det knackar" som kommer att börja sändas på Expressen.se i höst.
Inredaren Mija Kinning lämnar "Bygglov" på TV4.
Det meddelade hon och teamet bakom nya programmet "Det knackar" i dag.
- Det känns fantastiskt. Jättekul att få vara med och utforma programmet själv, säger Mija till Expressen.se.
Mija Kinning väljer alltså att lämna TV4:s framgångsrika "Bygglov". Skälet är att hon nu helt ska satsa på det nya formatet "Det knackar" – som Expressen TV börjar sända till hösten.
I det nya inredningsprogram ska Mija Kinning åka runt i landet och besöka tio olika familjer. I varje program besöker hon en ny familj där hon med små medel ska göra stora förändringar.
– Hon kommer med andra ord inte att bygga en ny våning på huset. Snarare hänga om konst, ljussätta, sätta upp en fondvägg eller byta golv, säger Andreas Göthe, grundare och formatägare av "Det knackar".

2500 ansökningar

Mija och hennes hantverkarsidekick kommer under besöket att ge medlemmarna i familjerna mer central roll än vad de ofta får i andra inredningsprogram.
– De ska vara delaktiga i inredningen. Det är inte så att jag ska göra allt åt dem, vi ska göra det tillsammans. De kommer att ha egna uppdrag, säger Mija.
Omkring 2500 ansökningar från familjer som vill ha besök av Mija har trillat in till produktionen och castingen är i full gång. Programmen börjar spelas in vecka 10 och kommer att sändas på Expressen TV, troligtvis med start i början på september 2012.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.