Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

BTS skickas till FN – som sändebud för Sydkorea

Se senaste nyheterna med Expressen TV
Presidenten Moon Jae-in tillsammans med medlemmarna i BTS.
Foto: YONHAP / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

K-popbandet BTS kommer att besöka FN som särskilda sändebud för Sydkorea.

Presidenten Moon Jae-in menar att stjärnorna varit ett hett ämne i samtal med andra världsledare.

– Vissa har till och med frågat om vi kunde bjuda in BTS och hålla en K-pop-kväll när de varit på statsbesök, säger han enligt The Korean Herald.

Det världskända pojkbandet BTS har fans högt uppe i leden. Det bekräftar den sydkoreanske presidenten Moon Jae-in, som bjudit in bandet till FN.

K-popbandet utsågs till särskilda sändebud för Sydkorea och den unga generationen under en officiell ceremoni på tisdagen. De har även fått brev som bekräftar titeln och varsitt diplomatpass.

Nästa steg blir att närvara vid FN:s 76:e generalförsamling som inleds på tisdag, 21 september. BTS kommer att hålla ett tal och en videoinspelad show under dagen, enligt The Washington Post.

Presidenten: Har hjälpt diplomatin

Enligt Moon Jae-in har BTS hjälpt Sydkorea att knyta diplomatiska band till andra länder. Presidenten har nämligen kunnat diskutera bandet med flera andra världsledare.

Vid ceremonin i tisdags hyllade han vad BTS gjort för Sydkorea.

– BTS har höjt nationens värdighet i stort genom att förstärka K-popen och koreansk kultur, och jag är tacksam på många sätt, sa han enligt The Korean Herald.

Även Sydkoreas första dam, Kim Jung-sook, hyllade bandet.

– Vår generation studerade engelska genom att lyssna på poplåtar, men nu håller den globala publiken på att lära sig koreanska för att förstå BTS låtar, sa hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.