Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brytningen mellan Camilla Läckberg och Christina Saliba

Camilla Läckberg kommer nu i stället jobba med etablerade PR-byrån Assefa, som drivs av Lili Assefa.
Camilla Läckberg bytte till PR-byrån Assefa tidigare i år.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
PR-konsulten Christina Saliba samarbetade med författaren Camilla Läckberg i 13 år.
Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ

Efter ett 13 år långt samarbete beslutade radarparet Camilla Läckberg och Christina Saliba att gå skilda vägar, när deckarförfattaren bytte PR-konsult i samband med sin senaste boklansering.

Tidigare i år gick även Camilla Läckberg ut och kritiserade vårdbolaget Hedda care, som båda är delägare i, för deras erbjudande av coronatester till privatpersoner. 

Christina Saliba ville då inte kommentera kritiken. 

”Camilla är och har varit en av min närmaste vänner och jag tänker inte gå i offentlig konflikt med henne eller delta i denna mediala dokusåpa”, skrev Christina Saliba i ett sms till Aftonbladet.

I samband med lanseringen av sin nya bok beslutade sig författaren Camilla Läckberg att avbryta sitt samarbete med PR-konsulten Christina Saliba och i stället samarbeta med Lili Assefas PR-byrå Assefa. 

Då hade radarparet Läckberg och Saliba samarbetat i 13 år. Utöver det har de även medverkat i tv-succén ”Alla mot alla” och synts flitigt tillsammans på galor och sociala medier.

”Vilken resa. 13 år med denna fantastiska författare. Hennes böcker har tagit världen med storm och jag har haft äran att jobba med Sveriges deckardrottning”, skrev Christina Saliba på Instagram efter beslutet.

Läckberg valde att inte nämna deras långa resa ihop på Instagram, men publicerade i stället en förklaring till bytet av PR-konsult. Saliba är för upptagen med arbetet med deras gemensamma bolag Invest in Her.

”Arbetet med Invest in Her kräver allt mer av Christinas tid. Mitt och Christinas arbete för kvinnors inflytande i näringslivet och samhälle fortsätter”, skrev Camilla Läckberg på Instagram. 

Läckberg kritiserade Hedda cares coronabeslut

Utöver Invest in Her är de delägare i det privata vårdföretaget Hedda care. 

När Hedda care tidigare i år började erbjuda coronatester till privatpersoner för 950 kronor styck kritiserade Camilla Läckberg beslutet. Antikroppstesterna hade även avråtts av Folkhälsomyndigheten och WHO. 

På Instagram skrev hon att hon som ägare ”inte alltid är informerad i de operativa beslut som tas”. 

I en intervju med Dagens Nyheter kallade hon situationen frustrerande.

– Jag ser inte att det är rätt läge nu med tanke på hur läget är i vården och med tanke på att det råder väldigt mycket tveksamheter kring tillförlitligheten. Så jag tyckte helt enkelt inte att tidpunkten alls var rätt och det har jag varit väldigt tydlig med, sa Camilla Läckberg till DN. 

Saliba: ”Tänker inte gå i offentlig konflikt”

Sara Löfgren, Hedda cares vd, ville inte kommentera situationen, och inte heller den tidigare parhästen Christina Saliba ville uttala sig om konflikten.

”Camilla är och har varit en av min närmaste vänner och jag tänker inte gå i offentlig konflikt med henne eller delta i denna mediala dokusåpa som just nu pågår. Dessutom är hon en tidigare kund till mig. Min sekretess är min trovärdighet”, skrev hon i ett sms till Aftonbladet.

Omsätter flera miljoner 

Christina Saliba och Camilla Läckberg har haft nytta av det 13 år långa samarbetet, vilket det senaste offentliga bokslutet från 2018 visar. 

Christina Salibas bolag Her Group AB omsatte cirka 15 miljoner kronor, vilket var en rejäl ökning från förra årets omsättning på strax över sex miljoner kronor. 

Camilla Läckbergs bolag Camlac AB hade sitt bästa år 2018. Med en omsättning på cirka 51 miljoner kronor, jämfört med 40 miljoner kronor året innan, blev resultatet efter skatter lite över 16 miljoner kronor. 

Expressen har sökt Christina Saliba och Camilla Läckberg. 

https://www.instagram.com/p/B_EqO8NBTxD/

Detta är Camilla Läckberg och Christina Saliba

Namn: Camilla Läckberg, 44

Bor: Lägenhet på Södermalm

Inkomst av tjänst: 6 448 179 kronor

Inkomst av kapital: 11 989 812 kronor

Fastigheter: Fjällbacka och Norrtälje (avser 2019)

Bolagsuppdrag: Sitter i fem aktiebolag. Hennes författarbolag Camlac omsatte 2018 51,6 miljoner kronor och gjorde en vinst efter skatt på 16,1 miljoner.

Övrigt: Delägare i omstridda vårdbolaget Hedda Care. 


Namn: Christina Saliba, 45

Bor: Lägenhet i Hägersten i södra Stockholm

Inkomst av tjänst: 3 073 497 kronor

Inkomst av kapital: 1 259 470 kronor

Fastigheter: Nej

Bolagsuppdrag: Sitter i fem aktiebolag. Hennes PR-bolag Her Group AB gjorde 2018 sitt bästa år någonsin med en omsättning på 14,9 miljoner kronor och ett resultat efter skatt 3,3 miljoner. 

Övrigt: Delägare och ledamot i omstridda vårdbolaget Hedda Care.

Lång intervju med Camilla Läckberg från Bokmässan

Här är en längre intervju med Camilla Läckberg från Bokmässan förra året.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.