Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hasse Aros sorg – efter Brynolf Wendt

Tv-profilen och förra åklagaren Brynolf Wendt är död.
Foto: SVEN-ERIK SJÖBERG / DN/ TT
Brynolf Wendt är bland annat känd för sina år som expert i ”Efterlyst” tillsammans med Hasse Aro.
Foto: LEIF R JANSSON/TT

Efterlyst-profilen och före detta åklagaren Brynolf Wendt, 92, är död, uppger Aftonbladet.

Nu berättar Hasse Aro om sorgebeskedet.

– Det som var så roligt med honom var att han var så varm och glad. Jag tänkte att ”så där vill jag också bli som pensionär”, säger Hasse Aro.

Brynolf Wendt, känd bland annat för sina år som medarbetare och expert i "Efterlyst" på TV3 somnade in i natt i lugn och ro omgiven av sin familj, som Aftonbladet var först att rapportera om.

– Han var den bästa pappan. Han har betytt jättemycket för vår familj, och för min bror och mig. Vi har haft jättenära kontakt under alla år. Och jag är 60 år och har man fått ha kvar sin pappa i 60 år är det helt fantastiskt, säger dottern Eva Wendt och fortsätter:

– Det är tomt, gräsligt tomt efter honom. Men vi har haft en fantastisk sommar. Vi bestämde tidigt att vi skulle vara mycket med pappa i sommar. Det har vi varit, min bror och hans familj, och jag och min familj.

”Positiv och varm”

Hasse Aro lärde känna Brynolf Wendt på 90-talet och minns sin kollega med värme.

– Det som var så roligt med honom var att han var så varm och glad. Jag tänkte att ”så där vill jag också bli som pensionär”. Han var alltid väldigt positiv och varm. Men vad jag förstår var han i sin yrkesroll rätt tuff, säger Hasse Aro.

Var polis, partiledare och tv-profil

Brynolf Wendt föddes 1925 i stadsdelen Gamlestan i Göteborg. Han arbetade under sitt yrkesverksamma liv både som polis och åklagare.

Wendt var även politiker och blev partiledare för Sveriges pensionärers intresseparti.

För tv-tittarna blev Wendt framför allt en känd profil då han 1991 klev in som bisittare och brottsexpert i TV3:s "Efterlyst".

Programledaren Hasse Aro minns Brynolf Wendt som en varm människa.

Enligt de närmaste i familjen gick Brynolf Wendt bort på grund av hög ålder och efter en tids sjukdom. Han har mestadels varit rullstolsburen den sista tiden, men ändå haft en bra sommar.

Brynolf Wendt blev 92 år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.