Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brutala mördare och misslyckade rånare – 20 populära krimpoddar

Jeffery Dahmer ströp, styckade och åt upp 15 unga män. Hör mer om honom i podcasten "The Serial Killer Podcast". Foto: AFP / PRESSENS BILD
Ta med en krimpodd som sällskap på stranden i sommar. Foto: Shutterstock

Fördjupande podcasts blir allt mer populära - inte minst i kategorin kriminalfall och brott.

Här är 20 krimpoddar för den orädde.

Rättegångspodden 

Fallet Tova Moberg, styckmordet i Ljungby och narkotikahärvan på Darknet.  Rättegångspodden är en fördjupning i uppmärksammade brott. Som lyssnare får man bland annat ta del av ljudinspelningar från rättegångarna.

Mordpodden 

Journalisterna Linnéa Bohlin och Amanda Karlsson tar upp svenska mordfall från norr till söder. Hör dem berätta om och diskutera skakade mord hämtade direkt från verkligheten.

Foto: Shutterstock

Seriemördarpodden 

Dan Hörning, som bland annat även gjort poddarna "Palmemordet" och "Massmördarpodden", studerar och diskuterar seriemördare som härjat runtom i världen.

Misslyckade brott 

En podcast som handlar om precis det den heter – misslyckade brott – för i bland går det inte riktigt som brottslingarna planerat. Vad sägs om polisen som rånade en bank och sedan ledde rånarjakten, eller postrånarna som trodde att de skulle få 80 miljoner men fick nöja sig med matkuponger, presentkort – och fängelse?

Mayday

En podcast om verkliga olyckor, mord och katastrofer där personerna bakom den, Hjalmar Wilén, Elina Ulén och Julia Caesar, även belyser eventuella konspirationer. Hör dem berätta om Doña Paz - Asiens Titanic, flight 447 och Rana Plaza, den värsta olyckan i klädindustrin.

 

LÄS MER: Bästa ljudböckerna sommaren 2018 

 

Krullokriminell 

Podcast om och med människor som på olika sätt påverkas av den kriminella världen. Podcasten bjuder på unika möten, personliga samtal och "svaren du aldrig hört någon annanstans."

Mord mot mord

Karin Londré och Anna Sandell försöker hantera ett av världens allvarligaste ämnen, mord, på ett mer lättsamt sätt.

Svenska mordhistorier

Sebastian Krantz går varje måndag igenom nya svenska mordfall och fiktiva sådana som baserats på verkliga fall.

En mörk historia

Rättsfall som chockerar, förbryllar och förfärar Sverige berättade av dem som själva var inblandade. 

 

LÄS MER: Knepen som hjälper dig hitta din musik på Spotify 

 

Spår

Podcasten spår tar sig an kända brottsfall, som Karlamarksmordet, operation Playa och sprängningen av Fontainebleau, och följer spåren vart de än leder. 

#Fallet

Kriminalreporter Anders Johansson tittar närmare på fallet med Samir som erkände och dömdes för mord på sin styvmamma när han var 15 år.

Someone Knows Something

Programledaren för podden, David Ridgen, träffar anhöriga till brottsoffer och undersöker "cold cases", följer spår och pratar med misstänkta i jakten på svar.

Crimetown

Skaparna bakom den hyllade HBO-dokumentärserien "The Jinx: The life and deaths of Robert Durst" ligger även bakom krimpodden Crimetown där man varje vecka tar sig ett nytt brottsfall i en ny amerikansk stad.

My favourite murder

Georgia Hardstark och Karen Kilgariffs kallar sin podcast för en "murder comedy podcast" och med en stor portion humor tar de sig en att ett nytt mordfall varje vecka.

John Wayne Gacy är bara en av många seriemördare som tas upp i "The Serial Killer Podcast".

The Serial Killer Podcast

En podcast helt tillägnat fenomenet seriemörare. The New York Ripper, Zodiac-mördaren, Ted Bundy, Jeffrey Dahmer, och John Wayne Gacy är bara några av de många fruktansvärda seriemördare lyssnaren får stifta bekantskap med.

Stranglers 

En hel podcast helt tillägnad morden som satte skräck i Boston-området i USA på 1960 talet. Under två års tid, 1962-1964 mördades 13 kvinnor. Mördaren fick namnet The Boston Strangler. Eller var det flera mördare... Trots ett erkännande har ingen dömts för mordet.

 

LÄS MER: Guide till de bästa hörlurarna med Bluetooth – så väljer du rätt 

 

True Murder: The Most Shocking Killers in True Crime

I den här podcasten intervjuas varje vecka författare som skrivit om de mest brutala mördare som någonsin funnits.

Casefile True Crime

Krimpodd som hålls av en hittills anonym australiensisk man. Podcasten tar upp uppmärksammade lösta och olösta brottsfall – de flesta med koppling till Australien men även många fall från Storbritannien och USA.

Criminal 

Hyllad amerikansk podcast om människor som begått brott, blivit utsatta för brott eller hamnat någonstans mittemellan.

Serial Killers

Med ett psykologiskt och lite mer lättsamt grepp försöker podcasten "Serial Killers" ge en unik inblick i huvudet på de mest ökända seriemördare världen skådat.