Brunnberg till angrepp – mot Tommy Berggren

Skådespelaren Ulf Brunnberg.
Foto: MIKAEL SJÖBERG / XP / SCANPIX / EXPRESSEN SCANPIX SWEDEN
Tommy Berggren
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL BILDBYRÅ / /IBL [DOWNLOADED]

Tommy Berggren skriver öppet om sina otrohetsaffärer med prostituerade i boken "Tommy".

Nu är skådespelaren Ulf Brunnberg kritisk mot Tommy Berggren och hans självbiografi.

– Jag förstår inte varför den här branschen ska drabbas av sådana människor, säger Ulf Brunnberg i podcasten "Nemo möter en vän".

Skådespelaren Tommy Berggren har väckt stor uppståndelse med sin självbiografi "Tommy", där han både kritiserar tidigare kolleger, och berättar att han har betalat för sex med prostituerade kvinnor.

I podcasten "Nemo möter en vän" kritiserar nu skådespelaren Ulf Brunnberg Tommy Berggrens självbiografi, och vad skådespelaren tar upp i sin nya bok.

– Tommy Berggren kommer ut med en ny memoarbok, och alla pratar om sig själva, och pratar om hur fattigt det var, och hur jävligt det var, säger han och kritiserar samtidigt Berggrens umgänge med prostituerade.


LÄS MER: Ex-sambons hårda ord mot Tommy Berggren  


– Jag förstår inte varför den här branschen ska drabbas av sådana människor, jag har jobbat med massor, men ingen som suttit så mycket i skiten som alla gör nu, fortsätter Brunnberg i podcasten. 

Ulf Brunnberg har tackat nej till egen självbiografi 

Ulf Brunnberg själv har blivit erbjuden att skriva en självbiografi flera gånger, men har valt att tacka nej.

– Jag har ingen respekt för kulturvärlden, jag tycker det är för mycket flum. Det är för mycket politisk korrekthet, och civilkuraget, det finns inte, konstaterar "Jönssonligan"-skådespelaren i podcastavsnittet.

Tommy Berggren delar öppet med sig av otrohetsaffärer, problem med alkoholen och åsikter om personer han arbetat med i "Tommy". Men det är sektionen om att han legat med prostituerade kvinnor i Rio - och enligt egen utsago förälskat sig i en av dem – som väckt mest åsikter.

Tommy Berggren levde i Rio ”som en fri man” 

Under äktenskapet med Ulla Langstedt på 60-talet hade Berggren flera kärleksaffärer, och skriver att han "levde i Rio som en fri man".

”När jag nu efteråt konstaterar att jag vid den här tiden var gift med Ulla, som jag älskade, så finner jag det fullständigt obegripligt och omoraliskt att jag kunde föra vårt kärleksförhållande åt sidan och leva i Rio de Janeiro som en fri man.” skriver Tommy Berggren i sin bok.


LÄS MER: Tommy Berggrens vädjan efter otroheten 


Exfrun Monika Ahlberg, som har tre barn tillsammans med Berggren, har tidigare kritiserat exet för hans uttalanden kring prostitution.

– Ingen kan ta ifrån honom att han är en stor konstnär och kulturman, allt det han gjort är ju fantastiskt. Men om han tror att man ska komma ihåg alla hans fantastiska gärningar inom kulturen när han säger sådana här dumheter, då tror han fel. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.