Bruce Willis slutar som skådespelare

Skådespelaren har drabbats av sjukdomen afasi
Foto: MHD, PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES / 20TH CENTURY FOX/PLANET PHOTOS

Bruce Willis slutar som skådespelare efter han drabbats av afasi, en språkstörning.

På Instagram berättar familjen om beslutet, rapporterar Variety.

Efter cirka 40 år i branschen slutar Bruce Willis, 67, som skådespelare. På Instagram berättar hans familj om beslutet som kommer efter att skådespelaren drabbats av afasi:

”Till Bruces fantastiska supporters, som familj vill vi dela att vår älskade Bruce drabbats av en del hälsoproblem och diagnostiserades nyligen med afasi vilket påverkar hans kognitiva förmåga. Som ett resultat av detta och med mycket beaktning tar avslutar Bruce sin karriär som betytt så mycket för honom.”, skriver familjen i inlägget.

De fortsätter:

”Det här är en mycket utmanande tid för vår familj och vi uppskattar er kärlek, medkänsla och stöttning. Vi tar oss genom detta som en stark familjeenhet och ville ta med oss hans fans eftersom vi vet hur mycket han betyder för er, liksom ni betyder mycket för honom.”

Uttalandet är underskrivet av frun Emma Heming och exfrun Demi Moore samt barnen Rumer, Scout, Tallulah, Mabel och Evelyn Willis.

Det här är afasi

Afasi är ett tillstånd som påverkar förmågan att prata, förstå tal, läsa och skriva. Enligt 1177 kan det uppstå efter en hjärnskada såsom stroke, hjärnskakning, en inflammation i hjärnan eller hjärntumör.

Symtom för afasi är svårigheter att prata, till exempel att man inte kan hitta rätt ord eller byter ut ord. Andra symtom är att det är svårt att förstå vad andra säger, svårt att läsa, stava och formulera skriftliga meningar.

Vissa som drabbas av afasi blir helt återställda, men för andra går problemen inte över.

Slog igenom på 80-talet

Bruce Willis började skådespela på 80-talet slog igenom som skådespelare med tv-serien ”Par i brott” 1985. Tre år senare fick han huvudrollen som John McClane i ”Die hard”, vilket blev en jättesuccé.

Totalt har Willis medverkat i över 60 filmer och kommit till att bli en av de mest populära actionskådespelarna. Bland annat har han medverkat i ”Pulp fiction”, ”Det femte elementet”, ”Armageddon” och ”Sjätte sinnet”.

Under 2021 medverkade han i sju filmer och under 2022 medverkar han i hela elva filmer, något DN rapporterar om.

Willis har belönats med två Emmy-priser för sina skådespelarinsatser. Den första fick han 1985 för serien ”Par i brott” och den andra när han gästskådespelade i ”Vänner” 1994. Han har även tilldelats en Golden globe för ”Par i brott”.


https://www.instagram.com/p/Cbu-CyELWio/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.