Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bruce Springsteens fest på stjärnkrogen

Superstjärnan välkomnades till restaurang Kometen av stjärnkrögaren Leif Mannerström.Foto: Stefan Söderström

GÖTEBORG. Det första Bruce Springsteen gjorde i Sverige - han hyllade Expressens specialgjorda magasin om Bossen:

- Det uppskattar jag verkligen, sa världsstjärnan.

Sedan tog han med sig hela E Street Band och gick på storslagen och glad fest hos stjärnkrögaren Leif Mannerström.

Bossens meny

Buffé med bland annat:

Lax

Tonfisktartar

Två sorters sill

Janssons ­frestelse

Buffalo wings

Spare ribs

Grönsaker

Friterad ansjovis

Ångkokt hummer

Grillad hummer

Bossens första dag i Sverige

17.10: Landar på Landvetter.

17.50: Ankommer till hotellet där fansen väntar.

20.22: Lämnar Elite Plaza för att ta sig till Kometen.

20.25: Kommer fram till Kometen där han möts av krögaren Leif Mannerström och forslas in på bakgården.

22.40: Lämnar Kometen. Stannar upp för att lyssna och applådera några fans som spelar och sjunger för honom.

22:50: Kommer fram till Elite Plaza och går direkt upp på sitt rum.

En kort flygtur i ett privatflygplan från Bergen i Norge där han spelade i tisdags - sedan, klockan tio över fem, stod Bruce Springsteen, 62, åter­igen på svensk mark. På Landvetters flygplats möttes Bossen upp av väntade bilar och kördes genast till Elite Plaza.

Hundratals fans väntade

Vid hotellet trängdes hundra­tals fans för att få välkomna Bossen till Sverige och Göteborg. Många hade väntat sedan tidig förmiddag och underhållit sig med Expressens Springsteen-magasin.

- Hur mår ni allihop! ropade Bruce när han klev ur sin bil.

Därefter tog han sig tid att skriva autografer - och småprata.

- Det känns jättebra att vara i Göteborg. Jag älskar alltid att vara här, sa han.

På frågan, om hur hans ­planer fram till konserten på fredag ser ut svarade Bossen:

- Vi ska bara ta det lugnt.

Sedan fick han syn på Expressens Springsteen-bilaga. När Expressens utsände förklarade för honom att magasinet var en specialutgåva utbrast han:

- Är det sant? Det uppskattar jag verkligen. Vad kul!

Sedan hastade Bossen in på hotellet med Expressens Springsteen-magasin i ett fast grepp.

- Vi ses sen, ropade han.

Några timmar senare begav sig Bossen ut igen - för att festa på stjärnkrögaren Leif Mannerströms, 72, krog Kometen.

- De var skitnöjda, de applåderade för mig och min son, säger Leif Mannerström som berättar hur Bossen vill ha sin biff tillagad:

- Medium rare, med lite bearnaisesås och tomatsallad.

Bossen kalasade också på kokt hummer, grillad hummer och tog för sig av buffématen. Men först av allt var han sugen på något enkelt: kokt pasta med salt och smör.

Till dessert åt han rödvinmarinerade jordgubbar med jordgubbsorbet.

Känner Mannerström

Det är inte första gången Bruce Springsteen besöker Leif Mannerström. De har känt varandra sedan början av 80-talet.

Klockan 22.40 lämnade en mycket glad Boss krogen i en väntande bil som körde honom direkt till Elite Plaza. Resten av bandet stannade kvar på restaurang Kometen för att njuta av kvällen.

- Han är en jävel på att äta, han äter mycket, säger Leif Mannerström och skrattar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.