Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bruce Springsteen släpper nytt album i sommar

Den 14 juni släpper Bruce Springsteen sitt nya studioalbum ”Western stars”. Foto: GREG ALLEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Bruce Springsteen. Foto: DOUG PETERS / PA

Fem års väntan är över.

Den 14 juni släpper Bruce Springsteen sitt nya studioalbum ”Western stars”.

”Den här skivan är en återgång till mina soloinspelningar”, skriver rockikonen på Instagram.

Bruce Springsteens förra skiva, ”High hopes”, kom 2014 och sedan dess har fansen suktat efter nytt material. Nu meddelar ”bossen” på Instagram att ett nytt album, ”Western stars”, kommer att släppas den 14 juni.

”Den här skivan är en återgång till mina soloinspelningar med karaktärsdrivna låtar med filmiska och orkestrala arrangemang”, skriver Bruce Springsteen.

Skivbolaget Sony Music skriver i ett pressmeddelande att ”Western stars” hämtar inspiration från ”södra Kaliforniens popskivor från det sena 60-talet och tidiga 70-talet”.

https://www.instagram.com/p/BwrYBe_BUz5/?utm_source=ig_web_copy_link

I december berättade Springsteen för tidningen Variety att han jobbade på ett nytt album och nämnde även då Kalifornien-influenser. 

– Glen Campbell, Jimmy Webb, Burt Bacharach, dessa typer av skivor. Jag vet inte om folk kommer att höra dessa influenser, men det var det jag hade i åtanke. Det gav mig något att hänga upp skivan på, det gav mig inspiration att skriva, berättade Bruce Springsteen då.

Låtarna på ”Western stars” behandlar teman som motorvägar, ökenområden, isolering och samhälle, enligt skivbolaget. Bland låttitlarna märks ”Hitch hikin'”, ”The wayfarer”, ”Moonlight motel” och ”Chasin' wild horses”.

”Western stars” har producerats av Ron Aniello tillsammans med Springsteen. På skivan medverkar också Springsteens hustru Patti Scialfa tillsammans med mer än 20 andra musiker – däribland Soozie Tyrell, David Sancious och Charlie Giordano.

Under vintern var Bruce Springsteen också aktuell med konsertfilmen ”Springsteen on Broadway” på Netflix. I slutet av förra året berättade han även att han planerade en ny turné med E Street Band – men efter att olika rykten tagit fart besvarade han det med att det inte kommer att bli någon turné under 2019.

”Vi hoppas att kunna var tillbaka med er snart, men E Street Band kommer inte att turnera under 2019. Innan jag går tillbaka till mitt dagliga jobb, kommer jag ta en paus under året efter vår Broadway-turné och olika inspelningar som jag har jobbat med”, skrev han bland annat på Instagram i december.