Bruce Springsteen gör en till spelning på Ullevi den 23 juli. Foto: Robert AltmanBruce Springsteen gör en till spelning på Ullevi den 23 juli. Foto: Robert Altman
Bruce Springsteen gör en till spelning på Ullevi den 23 juli.  Foto: Robert Altman
Det blir avslutningen på hela Europaturnén. Foto: Anders YlanderDet blir avslutningen på hela Europaturnén. Foto: Anders Ylander
Det blir avslutningen på hela Europaturnén.  Foto: Anders Ylander

Bruce Springsteen gör extrakonsert

Publicerad

Bruce Springsteen gör en till spelning på Ullevi den 23 juli.

Stjärnan lägger till en vecka på sin Europaturné för att avsluta den i Göteborg.

– Han tycker ju att det är kul här, annars skulle han inte göra det, säger Thomas Johansson på Live Nation.

 

 

Nu står det klart att det också blir en spelning den 23 juli på Ullevi. Bruce Springsteen åker tillbaka till Göteborg och förlänger sin turné med en vecka för att avsluta sin Europaturné i Sverige.

– I och med att det blir avslutningen på hela turnén blir det väldigt speciellt. Det ska vi vara stolta och glada över, säger Thomas Johansson.

Springsteen sålde slut snabbt

Det är med Springsteens "The river tour" som han först beger sig ut till Nordamerika för spelningar, och sedan åker vidare till Europa och Skandinavien. Den 21 juni spelar stjärnan i Köpenhamn, sedan är det dags för Sverige och Göteborg.

Biljetterna till Springsteens första spelning på Ullevi den 25 juni sålde slut på mindre än en timme. Kort efteråt meddelade Live Nation att den amerikanska superstjärnan kommer att göra ytterligare en spelning den 27 juni, på Ullevi. Även de biljetterna tog slut innan lunchtid samma dag som de släpptes.

– När vi såg att biljetterna sålde slut på rekordtid ville vi göra något mer, säger Thomas Johansson.

 

LÄS MER: Bruce Springsteen gör en till spelning i Sverige

 

Final i Sverige

Den tredje spelningen på Ullevis stora scen sker efter att Springsteen kommit tillbaka från den stora arenan Circus Maximus i Rom – som egentligen skulle ha blivit finalen på turnén.

– Det är väldigt häftigt att vi får tillbaka honom till Sverige för att göra det här. Då kan de som inte fick några biljetter till de två första spelningarna chansen att se honom, säger Thomas Johansson.

– Han tycker ju att det är kul här, det är speciellt för honom. Annars hade han inte gjort det, fortsätter han.

I stort sett alla spelningar på turnén är slutsålda. Biljetterna till finalen i Sverige börjar säljas den 7 mars.

 

LÄS MER: Ilskan efter biljettkaoset till Bruce Springsteen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag