Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bossens förvandling – stora förändringen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Bruce Springsteen ger ut albumet ”Western stars” den 14:e juni.
Foto: Danny Clinch Photography 2019
Bruce Springsteen är tillbaka.
När Bossen gör comeback gör han det utan sitt E Street Band.
Foto: Danny Clinch Photography 2019

Bruce Springsteen är tillbaka.

Men räkna inte med några publikfester.

När Bossen gör comeback gör han det utan sitt E Street Band. 

Den 14:e juni gör några av 80-talets största superstjärnor comeback.

Madonna ger ut albumet ”Madame X”.

Bruce Springsteen är tillbaka med ”Western stars”.

Två musikikoner. Två av MTV-generationens största centralfigurer. Två av tidernas största arenamonster.

Två vitt skilda artister.

Medan Madonna verkar hålla fast i sin blonda ambition att vara så uppdaterad och samtida det bara går (på senaste albumet jobbade hon med bland andra Avicii) så deklarerar Bruce Springsteen att han hämtat inspirationen i 60– och 70–talets solbrända popmusik från Kalifornien.

Producent är Ron Aniello, som rattat Springsteens två senaste album. Det är så långt från Diplo (hitproducenten som Madonna precis jobbat med) man kan komma.

Det landar sannolikt även långt från de senaste publikfesterna som Bruce Springsteen skämt bort fansen med.

För fem år sedan kom senaste albumet ”High hopes”, som följdes av en sprudlande turné. Sedan tog världsturnén för jubilerande albumet ”The River” snabbt vid, och Springsteen fick, tillsammans med sitt E Street Band, Ullevi att koka ännu en gång.

Det har inte kommit något besked om en ny turné, och det känns inte som att man ska räkna med liknande publikfester den här gången.

”Western stars” förefaller snarare som en fortsättning av den intima föreställningen ”Springsteen on Broadway”. Showen som blev en långkörare i New Yorks teaterdistrikt och som gavs ut på skiva samt som film på Netflix i slutet av förra året.

I pressmeddelandet rörande Springsteens nittonde studioalbum pratar 69–åringen om atmosfäriska och filmiska orkesterarrangemang. Och om Burt Bacharach.

Det kan låta som en skuffelse för de som hoppats att Springsteen äntligen skulle ge ut sin beryktade countryplatta. Men å andra sidan talar pressreleasen om motorvägar och ökenlandskap, vilket borde lägga band på den värsta oron.

Att amerikanen ger ut albumet ”solo”, låt vara med gästspel från några E Street–medlemmar‚ pekar på att Springsteen kommer att fortsätta på det intima spåret om/när ger sig ut på turné.

Precis som han gjorde på ”Ghost of Tom Joad”–turnén och på ”Devils & dust”–turnén. De gångerna siktade ”The Boss”, utan sitt E Street Band, in sig på konsertlokaler som tog fyra fem tusen besökare – och även om publiken ibland svällde så växte den sällan till tvåsiffrigt tusental.

Ullevi och Friends lär inte dyka upp på Springsteens eventuella turnéplaner den här gången.

Det blir upp till andra 80–talsikoner att ordna de publikfesterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.