Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brost får inget besked – efter cancersjukdomen

Johannes Brost inväntar sin canceroperation.Foto: OLLE SPORRONG
Foto: TOMAS LEPRINCE
Foto: /IBL / /IBL
Foto: OLLE SPORRONG

Johannes Brost är sjuk i cancer, och behöver en canceroperation för att bli frisk.

Men än går han i väntans tider - och vet inte när han kommer få operera bort tumören.

– Jag ska röntgas och få en operationstid nästa vecka, säger Johannes Brost.

Han tävlade i TV4:s "Let's dance", men märkte att han blev allt svagare. Då gick Johannes Brost till läkaren, och fick bekräftat att han är sjuk i cancer, och har en tumör i kroppen.

Men efter den jobbiga diagnosen fick han dock veta att tumören är godartad och inte kommer att sprida sig.

– Ja, det var det verkligen en lättnad. Mitt i all skiten så var det det, har Johannes Brost sagt till Expressen.

Han påbörjade en cellgiftsbehandling "för säkerhets skull", och nu behöver han en operation.

Vet inte om han får operera bort tumören 

Men Johannes Brost vet fortfarande inte när han kommer få operera bort tumören. I stället ska han få veta nästa vecka när operationen äger rum.

– Jag ska röntgas och få en operationstid nästa vecka, säger Johannes Brost om operationsbeskedet.

Innan skådespelaren ska opereras så har han fullt schema. Efter att ha spenderat tid ute på landet ska han både hinna träffa sina barn och gå på Rolling stones-konsert i Stockholm, innan han läggs in för att röntgas igen.

Johannes Brost märkte att han var sjuk efter att han började gå ner så mycket i vikt. Bara under sin medverkan i "Let's dance" hann han gå ner fem kilo.

– Jag blev svagare och svagare. Jag gick ner fruktansvärt mycket i vikt. Jag kunde inte behålla maten. Jag vägde inte mer än 51.5 kilo, har Johannes Brost sagt.

Gick ner 16 kilo 

Efter att ha tappat 16 kilo valde han att uppsöka läkare - och lades direkt in på sjukhus.

– Då plockade de in mig direkt. De röntgade och tog en massa prover och konstaterade de att jag hade en tumör. Jag har jobbat väldigt mycket med cancer i kroppen som jag inte visste om. Så det kom ju som en chock, berättade Johannes Brost efter cancerbeskedet.

Johannes Brost har fått fint stöd från sin familj under den svåra sjukdomstiden, och har blivit omhändertagen när han varit som sjukast nu innan operationen.

– Jag har haft ett väldigt stöd av alla mina barn som varit här, och mitt ex, mina barns mor har varit här. Vi är väldigt goda vänner, alla har skött om mig. Jag har haft ett väldigt stöd av mina vänner, grannar, kära och nära, har han sagt till Expressen.

"Han är en positiv människa"

Johannes Brosts sjukdom offentliggjordes när han ställde in en föreställning i augusti.

– Vi fick veta för bara några veckor sedan att Johannes hade cancer och inte kunde vara med. Man blir naturligtvis väldigt ledsen. Han är en mycket nära och god vän. Vi har jobbat mycket med varandra. Han är positiv människa, stöttades han av vännen Jan de Laval vid beskedet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.