Foto: /IBL / /IBLFoto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL
Foto: EXRAY FOTO / IBLFoto: EXRAY FOTO / IBL
 Foto: EXRAY FOTO / IBL

Brost avslöjade sin hemlighet för vännen

Publicerad
Uppdaterad

Johannes Brost dog i sviterna av cancer förra veckan.

Nu berättar vännen Tommy Körberg om relationen till Brost.

– Kommer alltid minnas honom med solsken, det solsken han var men inte alltid visade, säger Körberg till TV4.  

Förra veckan dog skådespelaren Johannes Brost efter att ha kämpat mot cancer i månader. Hans död kom väldigt plötsligt för många av hans fans och vänner. Nu berättar sångaren Tommy Körberg om deras långa kompisrelation. 

Under intervjun med TV4 berättar Tommy Körberg att han befinner sig på soliga Mallorca och det är så han alltid kommer att minnas sin vän, med solsken.

– Jag kommer alltid att minnas Johannes med ett solsken, det solsken som han var med inte alltid visade. Han hade ett djup, ett socialt patos, säger Körberg i programmet. 

 

LÄS MER: Vännerna sörjer Johannes Brost

 

Han fortsätter att berätta om Johannes Brost sista tid livet. Han var trots sin sjukdom stark men det var något som hade förändrats med honom – han var mer allvarlig. Veckan innan Brosts bortgång berättade han för Körberg om den svåra operationen han hade framför sig. 

Körberg: "Vi träffades inte så mycket på senare tiden"

– Jag sa att jag skulle tänka på honom från solen. Trots att han var väldigt sjuk var han fortfarande reslig. Han var inte rädd men han hade ett allvar, som jag i och för sig visste att han hade. Det var fint att se, det klädde honom. Han var en väldigt ståligt man tycker jag, berättar Tommy körberg. 

Under 80-talet umgicks Johannes Brost och Tommy Körberg som mest. Det var en period i deras liv som Körberg beskriver som glad och mycket festlig. De var ett radarpar som aldrig ville gå hem från klubben och hade många slarvliga äventyr ihop.

 

LÄS MER: Johannes Brost är död – här är rollerna vi minns 

 

Trots att vännerna en gång i tiden umgicks nästan hela tiden förändrades relationen allteftersom. De var in i det sista väldigt goda vänner men sågs inte lika ofta längre på grund av att de levde olika sorts liv. 

– Vi träffades inte så mycket på senare tiden, eftersom vi båda hade mycket på varsitt håll. Sista gången vi sågs var lustigt nog på en begravning, säger Körberg slutligen om vännen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag