Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brost avslöjade sin hemlighet för vännen

Foto: /IBL / /IBL
Foto: EXRAY FOTO / IBL

Johannes Brost dog i sviterna av cancer förra veckan.

Nu berättar vännen Tommy Körberg om relationen till Brost.

– Kommer alltid minnas honom med solsken, det solsken han var men inte alltid visade, säger Körberg till TV4.  

Förra veckan dog skådespelaren Johannes Brost efter att ha kämpat mot cancer i månader. Hans död kom väldigt plötsligt för många av hans fans och vänner. Nu berättar sångaren Tommy Körberg om deras långa kompisrelation. 

Under intervjun med TV4 berättar Tommy Körberg att han befinner sig på soliga Mallorca och det är så han alltid kommer att minnas sin vän, med solsken.

– Jag kommer alltid att minnas Johannes med ett solsken, det solsken som han var med inte alltid visade. Han hade ett djup, ett socialt patos, säger Körberg i programmet. 

 

LÄS MER: Vännerna sörjer Johannes Brost

 

Han fortsätter att berätta om Johannes Brost sista tid livet. Han var trots sin sjukdom stark men det var något som hade förändrats med honom – han var mer allvarlig. Veckan innan Brosts bortgång berättade han för Körberg om den svåra operationen han hade framför sig. 

Körberg: "Vi träffades inte så mycket på senare tiden"

– Jag sa att jag skulle tänka på honom från solen. Trots att han var väldigt sjuk var han fortfarande reslig. Han var inte rädd men han hade ett allvar, som jag i och för sig visste att han hade. Det var fint att se, det klädde honom. Han var en väldigt ståligt man tycker jag, berättar Tommy körberg. 

Under 80-talet umgicks Johannes Brost och Tommy Körberg som mest. Det var en period i deras liv som Körberg beskriver som glad och mycket festlig. De var ett radarpar som aldrig ville gå hem från klubben och hade många slarvliga äventyr ihop.

 

LÄS MER: Johannes Brost är död – här är rollerna vi minns 

 

Trots att vännerna en gång i tiden umgicks nästan hela tiden förändrades relationen allteftersom. De var in i det sista väldigt goda vänner men sågs inte lika ofta längre på grund av att de levde olika sorts liv. 

– Vi träffades inte så mycket på senare tiden, eftersom vi båda hade mycket på varsitt håll. Sista gången vi sågs var lustigt nog på en begravning, säger Körberg slutligen om vännen. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!