Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bröderna Schulman slutar på Stureplan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Daniel Gartmo/Tv4 Foto:

De båda bröderna Alexander Schulman och Calle Schulman lämnar sina jobba på Stureplan. 

Samtidigt stängs Alexanders populära blogg. 

- Ja, det stämmer, vi kommer gå ut med mer information senare, säger Johan Bonnier, vd för Stureplan Media, till Dagens Media.

Bröderna Schulman gjorde sig kända för en bredare publik som programledare i bland annat "Postkodsmiljonären" och "Äntligen hightech".

 Deras karriärer har stundtals varit omsusade. Bland annat blev Calle Schulman i höstas anmäld till JK för hets mot folkgrupp efter en krönika, och de båda bröderna körde bil i TV4:s "När och fjärran" utan körkort.

 Alexander Schulman slutar nu som chefredaktör för tidningen Stureplan, samtidigt som Calle Schulman slutar som ansvarig för Stureplan television.

 Enligt Johan Bonnier kommer de inte att få några nya jobb inom bolaget, uppger Dagens Media. Deras bloggar kommer att stängas under dagen. När Expressen Når Calle Schulman vill han inte avslöja några detaljer.

Har hört från källor att ni har fått gå med omedelbar verkan på grund av konflikter med Johan Bonnier.Stämmer det?

 - Vi sa upp oss igår för att börja med ett nytt projekt, som är väldigt spännande. Det finns hur som helst ingen konflikt med Johan Bonnier. Han har ju knappt börjat, och jag har knappt sett till honom över huvud taget, säger Calle Schulman. 

 - Både jag och Alex var beredda på att jobba under en överlämningsperiod på några veckor, men i dag tyckte Johan det var bäst att riva bort plåstret i ett snabbt ryck. Och det kanske är vettigt. 

Vad svarar du på ryktet att ni ska ha blivit uppsagda?

 - Det ryktet stämmer inte.  

Hur känns det att lämna Stureplan?

 - Det känns väldigt skönt att komma bort från Stureplan. Vi är ju två killar från Farsta. Från och med nu kommer både jag och brorsan vara lite mer alternativa i vårt festande. Varför inte pröva Södermalm, till exempel?

Kan detta ha någonting att göra med att ni vill vara programledare för idol?

 - Nej. Vi fick inte Idol, och det var ju tråkigt. Men den besvikelsen var nog ganska marginell, trots allt. 

Vad kommer ni att göra härnäst?

 - Jag och brorsan håller ihop även efter Stureplan. Nu ska vi ska starta upp ett väldigt spännande projekt. Tyvärr måste det vara hemligt några veckor till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.