Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harry och Meghans mångmiljonaffär med Netflix – drottningen visste inte

Harry och Meghan skrev i veckan på ett avtal med Netflix – värt 870 miljoner.Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Det brittiska hovet ställer sig kritiska till prinsparets avtal.Foto: GEOFF ROBINSON/SHUTTERSTOC / GEOFF ROBINSON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
är Meghan och Harry lämnade kungahuset i våras började skulderna genast växa. Renoveringskostnaderna av Frogmore Cottage skulle betalas tillbaka till de engelska skattebetalarna.Foto: REX/Shutterstock / Copyright (c) 2019 Shutterstock. No use without

Det brittiska hovet ställer sig kritiska till prinsparets nya superdeal med Netflix – värt 870 miljoner kronor. 

Nu ska de se över avtalet och diskutera hur paret ska betala tillbaka sin skuld till de brittiska skattebetalarna, säger en uppgiftslämnare till Mirror.

När prins Harry och Meghan lämnade kungahuset stod det klart att all framtida kommersiell verksamhet skulle granskas av hovet. Därför höjde många på ögonbrynen i veckan när paret avslöjade deras miljondeal med strömmingsjätten Netflix, skriver den brittiska sajten. 

– Harry och Meghan lämnade sina uppdrag med välvilliga lyckoönskningar och hopp om att de skulle finna den lycka som de verkade sakna i livet. Det var dock självklart att deras kommande affärer skulle granskas av hovet. säger en källa, med insyn i kungahuset till Mirror. 

– De lämnade kungahuset på villkoret att deras kommersiella verksamhet skulle diskuteras. Det här avtalet med Netflix, alla taluppdrag och samarbeten med företag är bara exempel på detta, fortsätter personen. 

Harry och Meghans dröm – inom filmbranschen

Genom sitt nya produktionsbolag ska paret producera dokumentärer, långfilmer och annat material, som till exempel barnprogram.

– Vårt fokus kommer att ligga på att skapa innehåll som informerar, men också ger hopp. Som nyblivna föräldrar är det också viktigt för oss att göra inspirerande familjeprogram, sade de i ett uttalande tidigare i veckan, enligt The Sun.

Avtalet kommer att gälla i flera år framöver och är värt mellan 400 och 870 miljoner kronor, uppger The Sun. 

Parets stora skuld till folket – har inte betalat

När Meghan och Harry lämnade kungahuset i våras började skulderna genast växa. Renoveringskostnaderna av  Frogmore Cottage skulle betalas tillbaka till de engelska skattebetalarna, som stått för mångmiljonkalaset. Skulden uppgick till 30 miljoner kronor när de lämnade och planen var att betala av 200 000 kronor i månaden. 

– Både kungafamiljen och seniora medlemmar i hovet måste vara medvetna om hur detta ser ut för allmänheten, särskilt eftersom paret ännu inte har betalat tillbaka de 2,4 miljoner pund de lovade att betala till skattebetalaren för Frogmore Cottage, som kommer att vara deras bas i Storbritannien, säger källan till Mirror. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.