Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brittisk skådis död efter skott i huvudet

Bradley Welsh, som är känd för sin medverkan i ”Trainspotting 2”, är död. Foto: Youtube
Skådespelaren hittades i Edinburgh på onsdagskvällen – skjuten i huvudet. Foto: Youtube

Bradley Welsh, som är känd för sin medverkan i ”Trainspotting 2”, är död.

Skådespelaren hittades i Edinburgh på onsdagskvällen – skjuten i huvudet.

– Räddningstjänsten hittade en allvarligt skadad man på gatan och tyvärr avled han på platsen, säger polisens presstalesperson enligt Daily Mail.

Polisen larmades till Edinburgh efter oroligheter på platsen – och när man kom fram så hittade man Bradley Welsh på gatan, skjuten i huvudet. 

Han avled på platsen, enligt Daily Mail. Welsh blev 42 år gammal.

– Poliser kommer att fortsätta röra sig i området för att samtala med allmänheten och samla information som kan underlätta för utredningen, säger polisens presstalesperson till Daily Mail.

Vänskap ledde till filmroll

Bradley Welsh var tidigare boxningsmästare i lättvikt. Han var också vän med författaren Irvine Welsh som skrivit böckerna ”Trainspotting” och ”Porr”. Deras vänskap ledde fram till att Bradley Welsh fick en roll i ”Trainspotting 2” – där han bland annat spelade mot Ewan McGregor och Robert Carlyle.

Författaren Irvine Welsh väljer att hylla sin vän på Twitter:

”Bradley John Welsh, jag är förkrossad. Farväl min fantastiska och vackra vän. Tack för att du gjort mig till en bättre person och hjälpt mig att se världen genom vänligare och visare ögon”, skriver han.

Scottish Sun uppger att Bradley Welsh blev ihjälskjuten bara några meter från sitt hem. Brittiska medier uppger att ingen misstänkt har gripits för dådet.