Bond-bruden Britt Ekland kastades av planet som hon skulle åka med från Los Angeles till Stockholm. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSENBond-bruden Britt Ekland kastades av planet som hon skulle åka med från Los Angeles till Stockholm. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Bond-bruden Britt Ekland kastades av planet som hon skulle åka med från Los Angeles till Stockholm.  Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Britt Ekland. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSENBritt Ekland. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Britt Ekland.  Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Britt Ekland. Foto: JKE/ZDS / ALL OVER PRESS WENN.COMBritt Ekland. Foto: JKE/ZDS / ALL OVER PRESS WENN.COM
Britt Ekland.  Foto: JKE/ZDS / ALL OVER PRESS WENN.COM

Britt Eklands ilska – tvingades av planet

Publicerad

Svenska superstjärnan Britt Ekland skulle flyga från Los Angeles till Stockholm.

Men planet var överbokat och Ekland tvingades lämna första klass.

– Det var väldigt upprörande, för att inte nämna pinsamt, säger en uppgiftslämnare till Daily Mail.

Britt Ekland, 74, hade gjort sig redo att flyga med sin hund David Bowie från Los Angeles till Stockholm – men resan gick inte alls som den gamla Bond-bruden hade tänkt sig.

Trots att Ekland hade en bokningsreservation så kunde flygbolaget inte hitta hennes bokning, och hon tvingades av planet igen. Det visade sig att Britt Ekland och Bowie var dubbelbokade, och därför inte fick plats varken i första klass eller på planet till Stockholm överhuvudtaget.

Det var när en annan passagerare påstod att den hade bokat platsen som hunden Bowie satt på som det blev problem – Britt Ekland vägrar nämligen flyga utan sin hund.

 

LÄS MER: Britt Ekland tyckte inte att hon var vacker

 

Britt Ekland tvingades av planet

 

LÄS MER: Britt Ekland: "Då ville jag faktiskt inte dejta"

 

Efter att Ekland och hunden eskorterats av planet blev de i stället ombokade till ett Air France-plan som lämnade Los Angeles några timmar senare.

– Det var väldigt upprörande för Britt och Bowie, för att inte nämna pinsamt, säger en uppgiftslämnare till Daily Mail om den jobbiga situationen.

Enligt uppgifter är flygbolaget som Britt Ekland först skulle flugit med, KLM, en favorit hos skådespelaren och eftersom hon flyger med dem så ofta hoppades hon att de skulle kunna lösa den prekära situationen.

– Britt har alltid varit väldigt lojal mot flygbolaget, så hon hoppades att de skulle hitta något annat ställe för dem att sitta, men planet var fullbokat, säger uppgiftslämnaren.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag