Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Britt Eklands avslöjande om kärlekslivet: Inget sex

Britt Ekland avslöjar sitt träningsknep
Exet Rod Stewart brukade använda Eklands trosor, enligt skådespelerskan.
Foto: STELLA PICTURES SHOOTING STAR
Britt Ekland dansade tillsammans med Aaron Brown i Let's Dance 2018.
Foto: OLLE SPORRONG
Britt Ekland slog igenom på 70-talet i Bond-filmen ”Mannen med den gyllene pistolen”.
Foto: 20TH CENTURY FOX / STELLA PICTURES 20TH CENTURY FOX/ZUMA PRESS
Britt Ekland.
Foto: KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK / KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Hon slog igenom som Bond-brud på 70-talet, och hyllades som en av världens stora sexsymboler. För den brittiska tidningen Daily Mail berättar nu Britt Ekland, 77, varför hon inte dejtar längre.

– Jag behöver inget förhållande. Jag vill inte ha ett förhållande. Jag gillar mitt liv. Jag gillar att arbeta. Jag älskar att ge råd.  

Britt Eklands karriär går i år in på sitt sjunde decennium, och bakom sig har hon succéer som skräckfilmen ”Dödlig skörd”, och Bond-klassikern ”Mannen med den gyllene pistolen”. 

För den brittiska tidningen Daily Mail berättar nu Ekland om hur det var att slå igenom i den internationella filmvärlden som en ung och vacker kvinna på 60-talet. Att få en ovälkommen hand uppklättrande längs låret var vardagsmat, enligt Ekland.

– Sådana saker var normala. Det var ungefär vad du förväntade dig när du började jobba med en regissör eller producent, säger Ekland och fortsätter.

– Du log artigt, och ja, du gjorde saker som du inte ville göra, men visa mig en skådespelerska i min ålder som inte har varit med om de här erfarenheterna. Det var en väldigt annan tid. Jag tycker det är otroligt att alla dessa metoo-tjejer kan ställa sig upp och skrika, och alla kommer lyssna.

”I dag är det väldigt svårt att vara man”

Ekland minns tillbaka på en annan tid, även i Sverige, där de jämnåriga skolpojkarna helt utan repressalier kunde knäppa upp flickornas behå-band i klassrummet, och hennes första jobb som skådespelerska gick ut på att gå runt på scen i en baddräkt med nätstrumpbyxor.

– På den tiden var det svårt att vara kvinna. Och i dag är det väldigt svårt att vara man, säger Ekland leendes. 

60- och 70-talens skvallerpress fyllde spaltmeter efter spaltmeter om Eklands romanser och förhållanden med kända män. Hennes första make var den världsberömda komikern och skådespelaren Peter Sellers. Paret gifte sig 1964 och förblev man och hustru i fyra år, innan Sellers kontrollbehov ledde till skilsmässa. Trots det är äktenskapet inget som Ekland ångrar i dag. 

Betydligt lugnare kärleksliv

Förhållandet med sångaren Rod Stewart ser Ekland inte tillbaka på med samma värme, och enligt Daily Mail den enda relation där Ekland skiljts åt från en partner som ovänner. Paret träffades 1975, men gjorde slut ett par år senare när Stewart hade varit otrogen med Alana Hamilton. 

I dag är dock Britt Eklands kärleksliv betydligt lugnare.

– Inget sex. Ingen sexsymbol. Jag har inte varit i ett förhållande på 20 år och den enda som har lov att ligga i min säng är min hund Bowie. Jag behöver inget förhållande. Jag vill inte ha ett förhållande. Jag gillar mitt liv. Jag gillar att arbeta. Jag älskar att ge råd. 

I april återvänder Britt Ekland i den brittiska teaterpjäsen ”The cat and the canary”, där hon spelar hushållerskan Mrs Pleasant. Ekland delar sin tid mellan Storbritannien och Sverige, och besöker ofta Los Angeles där hennes barn bor. 

Britt Ekland tatuerar sig i Svenska Hollywoodfruar:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.