Britneys pojkvän bryter tystnaden om Jamie Spears

Sam Asghari träffade Britney Spears 2016.
Foto: SPLASH NEWS/STELLA PICTURES
Jamie Spears har haft kontroll över dotterns finanser i över tolv år.
Foto: PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTN

Det har varit tyst länge, men nu uttalar sig Britney Spears pojkvän för första gången om kontroverserna kring världsstjärnan. 

I ett inlägg på Instagram berättar Sam Asghari om Jamie Spears förmyndarskap och kontrollen över dottern, skriver People

”Jag kom inte till det här landet för att inte få uttrycka min åsikt och frihet”, skriver han på Instagram story. 

Pojkvännen Sam Asghari, 27, kan inte längre hålla känslorna inom sig. I samband med att dokumentären ”Framing Britney Spears” sändes i veckan delade han med sig av sina åsikter för första gången. 

Under tisdagen skrev Asghari ett inlägg om Jamie Spears och hävdar att pappan ”kontrollerar” deras relation.

”Nu är det viktigt för människor att förstå att jag har noll respekt för någon som försöker kontrollera vårt förhållande och ständigt försöker förhindra oss”, skriver Asghari och fortsätter: 

 ”I min mening är Jamie en total skitstövel.”

Varit ett par sedan 2016

Hashtaggen #FreeBritney har synts på sociala medier under en lång tid och många fans har uttryckt sin oro över Britney Spears situation med pappa Jamie Spears. 

Anledningen till hashtaggen är att Britney Spears, 39, sedan 2008 varit omyndigförklarad och hennes pappa Jamie Spears har varit hennes förmyndare. Kontroversen kring pappan avhandlas i den nya dokumentären och många menar att Britney Spears är i pappans våld.

Den iranska dansare Sam Asghari träffade Britney Spears under en musikvideoinspelning för snart fem år sedan. De senaste åren har han synts flitigt på världsstjärnans Instagram. Den senaste tiden har fans spekulerat om förhållandet är iscensatt av Jamie Spears själv. Men efter Asgharis inlägg har fansens fått anledning att tänka om. 

”Jag kommer inte att gå in på detaljer eftersom jag alltid har respekterat vårt privatliv. Men samtidigt kom jag inte till det här landet för att inte kunna uttrycka min åsikt och min frihet”, skriver Asghari avslutningsvis. 

Vill bli av med pappan

Britney Spears har under en längre tid kämpat för att någon specialutbildad inom ämnet ska ha ansvar för hennes ekonomi – i stället för pappan. 

Fram till nu har hon försökt få till ett delat förmyndarskap mellan pappan och företaget Bessemer Trust Company. Men nu vill hon få bort pappan helt och att bara företaget ska vara kvar, har TMZ tidigare rapporterat. 

Dokumenten visar att det nya draget kommer efter att Jamie Spears anlitat en ny manager till Britney Spears, utan att hon fått någon möjlighet att intervjua kandidaten eller ens överväga några alternativ.

Pappans förmyndarskap kommer i februari ännu en gång utredas av amerikansk domstol. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.