Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Britneys hopp efter pappans vändning

Popstjärnan har varit omyndigförklarad sedan 2008, på grund av oro för psykisk ohälsa och drogproblem
Britney Spears ser äntligen ut att bli fri.
Foto: JIM RUYMEN/UPI/SHUTTERSTOCK / JIM RUYMEN/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Britney Spears.
Foto: JIM RUYMEN/UPI/SHUTTERSTOCK / JIM RUYMEN/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Jamie Spears har gett med sig.

Under tisdagens rättegångsdag i Los Angeles lämnade hans juridiska team in en skrivelse om att avsluta Britneys förmyndarskap, rapporterar flera amerikanska medier.

”Mr Spears vill avsluta förmyndarskapet och tror att hans dotter kan ta hand om sitt eget liv”, går det att läsa, enligt Reuters.

Britney Spears, 39, har levt med sin pappa Jamie Spears som förmyndare i 13 år. Oro för hennes psykiska hälsa och drogproblem fick en amerikansk domstol att omyndighetsförklara henne 2008.

Sedan 2018 har en rörelse som går under namnet #FreeBritney kämpat för att hon ska få tillbaka rätten att få fatta sina egna beslut, och sedan tidigare i år har fallet tagits upp i amerikansk domstol.

I juni framträdde popstjärnan själv i rätten.

– Det här förmyndarskapet har gjort mycket mer skada än nytta för min del, sa Spears.

– Jag vill bara ha mitt liv tillbaka.

Domstolsdokument som nöjessajten TMZ tog del av i augusti gjorde gällande att Jamie Spears, som dittills vidhållit att förmyndarskapet var en nödvändighet för sin dotter, ändrat sig.

Pappa Jamie Spears.
Foto: NICK UT / AP TT NYHETSBYRÅN

Vill avsluta förmyndarskapet helt

Britney Spears firade då genom att publicera en bild på Instagram med bildtexten ”Frihet”.

Men hur snabbt det skulle gå, eller när det skulle bli offentligt visste ingen.

Fram till nu.

Under tisdagen lämnade pappans juridiska team in en skrivelse till rätten där det står att omständigheterna kring förmyndarskapet har ändrats under de senaste månaderna – och att han vill att det avslutas helt.

”Mr Spears vill avsluta förmyndarskapet och tror att hans dotter kan ta hand om sitt eget liv, mr Spears tycker att hon ska få den chansen”, går det att läsa, rapporterar Reuters.

Huruvida domaren Brenda Penny väljer att gå på pappans förslag återstår att se. Skrivelsen kommer att tas upp och behandlas den 29 september.

Britney Spears delade Borås-klipp – djurparkens hopp för elefanterna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.