Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Britneys första ord efter omtalade dokumentären

Sanningen bakom den nya filmen om Britney Spears:
Dokumentären om Britney Spears har fått mycket uppmärksamhet.
Foto: SIPA USA / STHANLEE MIRADOR/SIPA USA SIPA USA

I den omtalade dokumentären ”Framing Britney Spears” riktades världens uppmärksamhet mot Britney Spears och hennes pappas förmyndarskap över henne.

Nu berättar stjärnan för första gången om sina känslor kring dokumentären.

”Jag grät i två veckor”, skriver hon på sin Instagram.

Dokumentären ”Framing Britney Spears” fokuserar till stor del på det förmyndarskap som Britney Spears lever under sedan 2008, och kampanjen #Freebritney som föddes som en reaktion på detta. 

I en ny video på stjärnans Instagram ses hon dansa till låten ”Crazy” av Aerosmith. I den långa texten till videon öppnar hon upp sig om hur medierna har påverkat henne och hennes liv.

”Mitt liv har alltid spekulerats mycket kring... Bevakad och dömd hela mitt liv! För min mentala hälsa behöver jag dansa till @iamstevent varje kväll hela mitt liv. Att känna sig vild och mänsklig och levande! Hela mitt liv har jag blottats, uppträdandes framför människor. Det tar mycket styrka att lita på universum med äkta sårbarhet för jag har alltid blivit så dömd. Förolämpad. Och förödmjukad av medierna. Och jag blir det än i dag. Medan jorden fortsätter snurra och livet går vidare är vi fortfarande så sköra och känsliga som människor.”

Hon går sedan in på den omtalade The New York Times-producerade dokumentären om hennes liv och karriär, i sitt första uttalande sedan den kom ut i februari 2021.

”Jag tittade inte på dokumentären men från vad jag har sett av den skäms jag över ljuset de framställer mig i. Jag grät i två veckor och, ja... Jag gråter fortfarande i bland! Jag gör vad jag kan i min egen spiritualitet inom mig själv för att försöka behålla min glädje, kärlek och lycka. Att dansa varje dag ger mig glädje! Jag är inte här för att vara perfekt. Perfekt är tråkigt. Jag är här för att föra vidare vänlighet!”

#freebritney-rörelsen och kändisarnas stöd

Britney Spears slog igenom som över en natt i slutet av 90-talet med låtar som ”...Baby one more time” och ”Oops! I did it again”. Sedan dess har hon varit en av världens största popstjärnor.

2008, när Britney Spears var på toppen av sin karriär, blev hon inlagd på en psykiatrisk avdelning och omyndigförklarades då på begäran av sin pappa Jamie Spears. Sedan dess har pappan varit artistens förmyndare, och således haft kontroll över många delar av hennes liv. 

I dokumentären ”Framing Britney Spears” får tittaren följa Britney Spears från början av karriären till den omyndigförklarade vuxna kvinna hon är i dag. Dokumentären skildrar även framväxten av #freebritney, rörelsen som vill att Britney Spears ska bli fri från förmyndarskapet. 

Efter dokumentären gick flera kända personer ut och visade sitt stöd för Britney Spears, bland andra Miley Cyrus, Paris Hilton och John Mayer. Även ex-pojkvännen Justin Timberlake sträckte ut en hand till artisten, och delade en offentlig ursäkt för sitt beteende mot henne på sin Instagram.  

Britney Spears

Ålder: 39 år

Familj: Pappa Jamie Spears, mamma Lynn Spears och barnen Sean Federline och Jayden Federline

Bor: Los Angeles, USA

Karriär: Slog igenom 1998 med debutsingeln ”...Baby one more time”. Släppte sedan flera framgångsrika album och låtar under slutet av 90-talet och början av 00-talet. Medieuppbådet kring stjärnan var stort och 2008 blev hon inlagd på en psykiatrisk avdelning, och blev omyndigförklarad. Sedan dess har pappan haft kontroll över Britney Spears liv och ekonomi. Hon har fortsatt släppa album, turnerat och haft en framgångsrik show i Las Vegas.

Sanningen bakom den nya filmen om Britney Spears:

Sanningen bakom den nya filmen om Britney Spears

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.