Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Britneys beslut: Vill bli av med pappan

Jamie, 68, och Britney, 38, Spears.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Med över 100 miljoner sålda album och drygt 95 miljoner singlar världen över är Britney Spears en av de artister som sålt mest någonsin.
Foto: ROB LATOUR / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL

Britney Spears motsätter sig starkt att hennes pappa Jamie Spears återtar rollen som hennes förmyndare, skriver People.

Det senaste året, medan Jamie Spears varit sjuk, har gode mannen Jodi Montgomery tagit över hans ansvar – något som artisten föredrar.

”Utan att på något sätt påverka hennes rätt att ansöka om avslutat förmyndarskap i framtiden, så vill Britney att fröken Montgomery blir hennes gode man permanent”, skriver Britney Spears advokat Samuel D. Ingham III i ansökan.

Britney Spears, 38, vill inte att hennes pappa Jamie Spears, 68, ska vara hennes förmyndare längre.

Sedan stjärnans mentala sammanbrott 2007 har Jamie Spears varit dotterns förmyndare, efter att Britney Spears blev omyndigförklarad året därpå.

Förra året blev dock Jamie Spears allvarligt sjuk, och fick ta in en vikarierande god man för att ansvara för dottern, medan han kurerade sig. 

Nu vill Britney Spears att den vikarierande gode mannen, Jodi Montgomery, ska bli hennes förmyndare på heltid, skriver People.

Britney: ”Föredrar starkt”

Det framkommer i rättsliga dokument som tidningen tagit del av.

”Utan att på något sätt påverka hennes rätt att ansöka om avslutat förmyndarskap i framtiden, så vill Britney att fröken Montgomery blir hennes gode man permanent”, skriver Britney Spears advokat Samuel D. Ingham III i ansökan.

I dokumenten står det att Britney ”föredrar starkt” Montgomery, och också ”starkt motsätter sig” att pappa Jamie Spears fortsätter ha ansvar för hennes förmögenhet. Artisten vill hellre se att kvalificerad förtroendeman får den rollen.

Samuel D. Ingham III skriver vidare att Britney Spears förväntar sig att hennes förfrågan kommer bli ”aggressivt ifrågasatt” av hennes pappa, men att det ändå är det bästa för hennes framtid.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.