Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Britneys advokat: Pappan ska bort

Britney Spears nya advokat Mathew Rosengart.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Britney Spears vill inte leva under förmyndarskap längre.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Sedan 2008 har Britney Spears, 39, levt under förmyndarskap. Nu kräver hennes nya advokat, Mathew Rosengart, att hennes pappa fråntas förmyndarrollen så fort som möjligt.

Under de 13 senaste åren har Britney Spears pappa Jamie Spears bland annat haft total kontroll över stjärnans ekonomi. I början av juli vittnade Britney i rätten där hon vädjade om att få tillbaka sitt liv.

En domstol i Los Angeles godkände på onsdagskvällen svensk tid att Britney får tillåtelse att själv välja juridiskt ombud att företräda henne i förhandlingarna kring förmyndarskapet.

Den som nu ska företräda henne är Mathew Rosengart som tidigare representerat bland andra Steven Spielberg och Sean Penn. 

”Kommer agera snabbt och aggressivt”

Han berättar att han kommer att kräva att Spears pappa fråntas förmyndarrollen över sin dotter så snart som möjligt.

– Vi kommer att agera snabbt och aggressivt för att få honom avlägsnad, säger Rosengart enligt AFP.

Flera artister, senast i raden är Madonna, har krävt att Britney Spears ska få tillbaka sitt liv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.