Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu är Britney Spears fri: ”Bästa dagen någonsin”

Britney Spears.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Demonstranter utanför domstolen.
Foto: IRFAN KHAN/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERS / IRFAN KHAN/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK SHUTTERS
Foto: X17/TT / TT NYHETSBYRÅN

Britney Spears blir av med sitt förmyndarskap. Det har en domstol i Los Angeles nu beslutat.

”Jag kommer att gråta resten av dagen. Bästa dagen någonsin”, skrev Britney Spears på Twitter efter domstolsbeslutet.

Popstjärnan har levt med arrangemanget sedan 2008.

Enligt The New York Times kan pappa Jamie Spears nu utredas för brott. 

Efter nästan 14 år är popstjärnan Britney Spears nu fri från sitt förmyndarskap. Beslutet togs under fredagen av en domstol i Los Angeles i Kalifornien, USA. Det ska gälla med omedelbar verkan, rapporterar flera internationella medier.

Inför rättegången samlades mängder av fans till stöd för artisten. Många höll upp skyltar med budskapet ”Free Britney”.

Britney Spears har levt under förmyndarskap sedan 2008. Beslutet togs efter att hon haft en rad sammanbrott och inte ansågs vara förmögen att ta hand om sig själv. 

Det första steget mot frihet togs i slutet av september. Då bestämdes det att hennes pappa Jamie Spears inte längre skulle vara förmyndare. 

Men även efter det upprätthölls arrangemanget.

Vädjade om att få bli fri

Britney Spears har såväl i rätten som i sina sociala medier berättat om att hon vill få sitt liv tillbaka. Inför en domstol i Los Angeles i juni sa hon:

– Jag känner inte att jag kan leva fullt ut.

I rätten sa hon vidare att hon gråter dagligen, att hon har tvingats arbeta mot sin vilja och att hon behandlats med läkemedlet litium mot sin vilja. Hon berättade också att hon hade hindrats från att ta ut sin spiral och som följd inte kunde skaffa barn med sin pojkvän.

Enligt The New York Times vill nu Britney Spears advokat att pappan ska utredas för brott eftersom han ”godkände allt” som Britney Spears utsatts för. 

Fans hade inför beslutet planerat att hålla ett ”freedom party” - en ”frihetsfest” - om Spears skulle få sin vilja igenom.


Britney Spears firar friheten avklätt

Superstjärnan Britney Spears pappa har fråntagits rollen som hennes förmyndare. Och nu firar stjärnan den nyvunna friheten med att lägga ut vågade bilder på Instagram.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.