Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Britney Spears besked – stöttar fansens kamp

Britney Spears dröm – bli av med pappan
Britney Spears vill ha ett förmyndarskap på sina villkor.
Foto: KAY BLAKE / ZUMA PRESS/IBL
Pappa Jamie Spears är nu förmyndare för Britney Spears.
Foto: PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Britney Spears vill ha ett förmyndarskap på sina villkor, inte pappa Jamie Spears.

Artisten vill att processen ska vara öppen för allmänheten och transparent för fansen – samtidigt som hon stöttar ”free Britney”-rörelsen.

”Britney välkomnar och uppskattar det meddelade stödet från många av hennes fans”, skriver advokaterna i dokument som lämnats till domstolen, och som People tagit del av.

Turerna kring Britney Spears omyndigförklaring fortsätter. Artisten, som sedan 2008 varit under sin pappa Jamie Spears förmyndarskap, vill att någon specialutbildad inom ämnet ska ha ansvar för hennes ekonomi, snarare än hennes pappa.

I dokument som lämnats in till domstolen, som People tagit del av, kräver Spears sin pappas avgång.

”Britney motsätter sig starkt att hennes pappa fortsätter ha kontroll över hennes tillgångar. I stället, utan att ge upp hennes rätt att i framtiden söka att avsluta förmyndarskapet, så föredrar hon att ha en kvalificerad förtroendeman i rollen”, står det i dokumenten som People tagit del av.

Välkomnar stödet från fansen

Samtidigt vill Jamie Spears sekretessbelägga delar av den pågående rättsprocessen kring förmyndarskapet, något han menar är för dotterns skull – men Britney Spears motsätter sig detta, och har bett domstolen att behålla utredningen offentlig, så hon kan vara transparent med sina fans. Hon menar också att information kring hennes ekonomi eller sönerna Sean Preston, 14, och Jayden James, 13, inte är inblandat i fallet från början.

”Britney är övertygad om att det både i hennes eget bästa intresse men också en bra policy generellt att beslutet om att utse en ny förmyndare med ansvar för hennes förmögenhet så öppet och transperent som möjligt”

I dokumenten som lämnats till domstolen har Britney Spears advokater bifogat en artikel om fansens ”Free Britney”-rörelse, som vill att Britney Spears ska få tillbaka kontrollen över sitt eget liv. Advokaterna skriver att: ”Britney välkomnar och uppskattar det meddelade stödet från många av hennes fans”.

Fansen kräver Spears fri – efter Kanye Wests presidentbesked

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.