Britney Spears anklagar pappan för stöld

Amerikanska popstjärnan Britney Spears, 39, utkämpar en juridisk strid om hennes självbestämmande.
Foto: ROB LATOUR / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL
Jamie Spears har i 13 år kontrollerat dotterns tillgångar och egendom.
Foto: NICK UT / AP TT NYHETSBYRÅN

Britney Spears har tagit första steget mot att byta ut pappan som sin finansiella förmyndare.

Under måndagen lämnade popstjärnans advokat in ansökan till domstol.

I skrivelsen anklagar popstjärnan sin pappa för att ha stoppat stora delar av hennes inkomster i egen ficka, rapporterar TMZ.

I egenskap av förmyndare har Jamie Spears i 13 år haft kontrollen och rätten att besluta över dotterns tillgångar och affärsverksamheter. Det vill Britney Spears, 39, ska upphöra omedelbart. För två veckor sedan gav en domstol Britney Spears tillåtelse att själv välja sitt juridiska ombud – valet föll på Matt Rosengart.

På måndagen lämnade han, på sin klients begäran, in en ansökan om att få pappan utbytt som kapitalförmyndare, rapporterar TMZ

– Jag vill tacka Britney Spears för sitt mod och hennes fans för allt stöd, sa Matt Rosengart när han mötte pressen.

Tar ut en hög månadslön

I ansökan hävdar Britney Spears och hennes advokat att hon blivit terroriserad av pappan under alla år han har varit hennes förmyndare. Hon nämner att hon inte pratar med sin pappa längre och att rådande situation är ”traumatiserande”, ”vansinnig” och ”deprimerande”. 

Britney Spears anklagar sin pappa för att ha blivit tvingad till olika behandlingar och läkemedelskurer som hon menar har varit direkt skadliga.

I dokumentet beskylls också pappan för att ha använt förmyndarskapet till att berika sig själv. Enligt dokumentet redovisar Britney Spears en förmögenhet på omkring 60 miljoner dollar och fastigheter till ett värde på över åtta miljoner dollar. Britney Spears uppger att sin pappa varje månad tar ut en inkomst på 16 000 dollar och därtill även betalar hans kontorshyra på 2 000 dollar per månad. 

Ny förhandling

Enligt dokumentet påstår Britney Spears att pappan tar 1,5 procent av hennes intäkter från fastigheter som hon äger i Las Vegas, vilket hittills, enligt skrivelsen, gjort Jamie Spears 2,1 miljoner dollar rikare. Han ska även enligt dokumentet tagit 500 000 dollar av intäkterna från Britney Spears Femme fatale-turné, 2011. Pengar som popstjärnan menar inte tillhör honom.

Nästa domstolsförhandling om Jamie Spears roll som kapitalförmyndare är satt till den 13 december. Britney Spears och Matt Rosengart har föreslagit Jason Rubin som Jamie Spears ersättare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.